53 views 11 comments

46 Blogger Template Yang Patut Dicuba

 
Ramai orang tanya aku nama template yang aku sekarang. Ada juga meminta kebenaran untuk memakai theme seperti aku. Bagi yang nak pakai, pakai la. Aku takde hak nak halang. Nak ambik entri aku pun sebenarnya aku tak halang. At least pandai-pandai la. Mintakla izin dulu. Yela, orang punya la perah otak nak buat entri, penat nak susun ayat, senang-senang jerk nak copy n paste. Bagila kredit skit kat usaha orang. Okla. Yang dah sudah tu, sudah la. Kira-kira setahun sudah aku menulis diblog ini. Banyak feedback positif yang aku terima. Negatif aku simpan je ye. Ramai yang memuji blog ini cantik. Dan ada juga yang bertanya, dimanakah laman web yang menawarkan muat-turun template blog yang cantik. Jadi, aku telah memilih beberapa template yang bagi aku cantik dan menarik untuk korang cuba pada blog korang.

Jika dulu aku ada menulis tentang 41 Tema WordPress Yang Menawan dan kali ini aku ingin berkongsi pula theme/template untuk Blogger. Kebanyakkan template yang aku akan kongsikan ini telah di’convert’ dari WordPress ke Blogger. Ok la, jika korang mahu mencantikkan lagi template tersebut, sesuaikan la dengan plugin-plugin yang seswai. Yang penting, jangan gunakan widget dari Widgeo ataupun lagu yang di’set’kan autoplay. Blog ni pun menggunakan template yang sudah diadaptasikan dari WordPress. Theme tersebut dinamakan Mystique. Apa yang mistik jangan tanya aku. Hehe. Haa.. Karang dah pakai theme tu, jangan pelik plak kalau tak sama dengan blog ni. Korang kena la edit dulu. Ok?

Ok la. Melalut banyak sangat plak. Aku akan cuba asingkan template-template tersebut mengikut kategori mereka. Kalau aku silap bagitau ea.

Magazine

1. Solar Press

3. de.pinque

4. zionn

Demo | Download

5. Andrioda


6. Chunky

7. The Latest

8. Magasin

9. Hybrid News

10. Community

11. Mobipress

Demo | Download

12. Magazeen

Demo | Download

13. WpSora


Demo | Download

14. Mahusay

Demo | Download


Gallery

Amat bersesuaian dengan photoblog dan gallery blog seperti vector, graphic, template, photo gallery/portfolio

15. Gallery

Demo | Download

16. Emperors

17. sGallery

Demo | Download

18. My Showcase

Demo | Download

19. Graphics Zone

Demo | Download

20. Photoplus+Light


Blogger Image Gallery Template #2
DEMO | Download & Instructions

21. Photoplus

Blogger Image Gallery Template #1
DEMO | Download & Instructions


Plain & Simple

22. Grid focus

23. Elegant Grunge

Demo | Download

24. Arthemia

Demo | Download

25. Bueno

Demo | Download

26. Simplex

Demo | Download

27. One Winged Angel

Demo | Download


Personal
28. Gunie

Demo | Download

29. Izen
30. Mello

Demo | Download

31. Zexee

Demo | Download

32. Colorbold

Demo | Download

33. Red Evo Aphelion

Demo | Download

34. Spectrum

Demo|Download

35. Furvious

Demo | Download

36. Rock Solid

Demo | Download

37. Maalaga
Demo | Download

38. Black Rock

Demo | Download

39. Softy

Demo | Download

40. Rockstar

Demo | Download

41. Glassical

Demo | Download


42. Irrestible


Demo | Download | Installation Setting

43. Mystique

Demo | Download

44. Pork & Beans


Demo | Download

45. Woody

Demo | Download

46. MiniCard

Add ImageDemo | Download | Installation Setting

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response