Contest : Menangi 3 Lesen Key Avira Premium Security Suite

Ditulis oleh

Jika tahun lepas aku mengadakan contest yang menawarkan Kaspersky Internet Security 2010, tetapi pada tahun ini aku menawarkan Avira Premium Security Suite sebagai ganjaran kepada 3 pemenang yang berjaya. Selain itu, 5 lesen key TuneUp Utilities juga akan diberikan. Secara jumlahnya, 8 lesen key sah yang ditawarkan kali ini. Untuk contest kali ini, aku menawarkan 3 kategori yang berbeza iaitu Blogger, Twitter, dan Facebook. Ini kerana, tidak semua pengunjung laman blog ini mempunyai blog.

Untuk memendekkan masa, syarat-syarat dan tempoh contest seperti dibawah.

Masa : Kira-kira 2 Minggu ( 5hb Mac – 19hb Mac 2011)

Tutup : 11.59 malam 19hb Mac 2011

Keputusan : Akan diumumkan pada 20hb Mac 2011

Blogger

  • Korang perlulah mempunyai blog, tidak kira apa jua platform. Contoh : Blogger, WordPress
  • Menulis entri/post mengenai Kepentingan AntiVirus untuk sistem komputer.
  • Penulisan paling kreatif akan memenangi contest ini. Dan 2 referrer terbanyak akan memenangi key TuneUp Utilities.
  • Hantarkan URL entri korang kepada aku melalui link dibawah. (Subject : Contest Avira)

Hantarkan penyertaan korang disini

Twitter

  • Korang perlulah mempunyai akaun Twitter. Tidak kira berapa banyak follower. Janji ada akaun.
  • Hantarkan tweet mengenai contest ini dengan apa cara yang korang suka.
  • Jumlah tweet tidak dikira. Tweet sekali sahaja sudah mencukupi.
  • Korang hanya perlu mention @Piratz pada penghujung tweet tersebut.
  • Terpulang pada korang mahu follow aku atau tidak.
  • Pemenang akan dipilih secara random menggunakan laman web http://www.random.org/lists/

Facebook

  • Reka satu banner/poster/iklan mengenai Avira.
  • Rekaan mestilah mempunyai logo Avira.
  • Upload rekaan korang tersebut dan tag fan page blog ini. http://fb.me/mrpiratzdotcom
  • Rekaan paling kreatif akan layak menerima lesen key Avira, manakala 3 rekaan paling banyak ‘Like’ akan menerima lesen key TuneUp Utilities.
  • Contoh rekaan seperti dibawah.

Bahagian penganjur dan ditaja seperti gambar diatas hanyalah hiasan semata-mata. Korang tidak perlu meletakkannya.

 

Komen

  • As salam..
    Wahh, bestnya..

    iza Mar 5, 2011 3:36 pm Reply
  • banyak tul buat contest..bagus2..hidup piratz :grin:

    ariey Mar 5, 2011 6:04 pm Reply
  • utk dptkn yg terbaik,kne wat yg terbaik :grin:

    steady eddie Mar 5, 2011 6:32 pm Reply
  • Terbaik ne,instruction so mudah,tapi saya kena akaun twitter dulu yer psai tak de lagi akaun twitter ne

    joomla templete Mar 5, 2011 7:25 pm Reply
    • kalau nak masuk kategori twitter, mestila kena ada acc. dulu…

      Piratz Mar 5, 2011 7:51 pm Reply
  • amoi bahagian belakang siot..ekeke
    insyaallah kalau free aku join..

    syahrilhafiz Mar 5, 2011 10:44 pm Reply
  • bookmark dulu.. harap2 tak lupa.. kalau masuk tiga2 boleh ke?.. hehe.. :tongue:

    Izwan Mar 6, 2011 11:52 pm Reply
  • aku dah tweet, kalau ada masa nanti aku buat entri pulak. :D

    serol Mar 7, 2011 12:12 pm Reply
  • Good Luck kepada peserta :wacky:

    Kpop Flash Mar 8, 2011 2:57 pm Reply
  • wah, menarik ni…nak cubalah nnt…boleh tak abg piratz? hehe

    Mohd Isa Mar 9, 2011 4:01 am Reply
  • cepat2 peluang keemasan ni

    Wan Mar 10, 2011 10:47 pm Reply
  • arip,payung…. :emo:

    mat_gas Mar 14, 2011 11:44 am Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *