Bermain Angry Birds Rio Full Version Di Komputer (Windows)

Ditulis oleh

Aku rasa nie entri ketiga aku tulis mengenai Angry Birds. Dua entri sebelum ini adalah Angry Bird dan AngryBirds Chrome, tetapi kali ini ia berdasarkan file Rio. Jika korang menonton filem Rio, pasti korang akan tahu serba sedikit mengenai Angry Birds Rio. Ianya berlainan dengan Angry Birds dahulu kerana, versi sebelum ini burung-burung tersebut menentang sekumpulan Babi yang mencuri telur mereka. Tetapi untuk versi ini korang perlu melepaskan burung-burung yang dikurung didalam sangkar, menentang sekumpulan monyet dan lain-lain lagi. Aku rasa tak perlulah aku bercerita panjang, karang korang bosan plak.

Sebelum korang boleh bermain, korang perlu melakukan sedikit tweak pada permainan tersebut. Cara untuk melakukannya akan diterangkan dibawah. Mungkin cara tersebut agak sukar dilakukan, tetapi, buat masa kini, itu sahaja cara untuk korang bermain Angry Birds Rio Full Version.

[Kemaskini Terbaru 13/06/2011]

Harap maaf kepada semua kerana aku tak dapat nak reply kesemua komen korang. Tetapi, sekarang aku telah menjumpai satu cara yang lebih mudah untuk korang mainkan Angry Birds Rio nie. Korang tak perlu lagi edit file host dan lain-lain. Caranya seperti dibawah.

1. Muat turun Installer beserta Crack melalui link dibawah..

Muat turun Angry Birds Rio Installer+Crack

2. Seterusnya, extract file yang korang dah download tadi. Pastu installkan Angry Birds Rio tersebut kedalam komputer korang. File installer tersebut adalah Angry Birds Rio Installer v1.1.0.

3. Seterusnya, extract file Crack dan copy file AngryBirdsRio.exe kedalam direktori/folder Angry Birds yang korang dah install tadi.

Selalunya apabila korang install mengikut cara default, ia akan ke folder C: > Program files > Rovio > AngryBirds Rio

4. Jalankan file yang korang copy tadi. Apabila ia meminta serial number, masukkan sebarang serial number mengikut kesukaan korang.

5. Rasanya dah berjaya kot. Selamat bermain. Jika ada masalah, aku akan cuba kemaskini pada entri ini. Terima kasih.

Tutorial dibawah adalah tutorial asal yang aku tulis dahulu. Cara pengaktifan agak sukar kerana korang perlu melakukan patch secara manual. Jika korang tidak berjaya menggunakan cara diatas, korang boleh cuba cara dibawah.

Muat Turun Angry Birds Rio

Muat Turun Angry Birds Rio Full Version via DropBox

Link Update. disebabkan server dropbox aku mengalami trafik yang tinggi, ianya telah dibekukan selama 3 hari. Jadi buat masa sekarang sila muat turun melalui link yang dikongsikan oleh Team Aryzs. TQ. Maaf diatas segala kesulitan

Langkah Pengaktifan

1. Sesudah korang memuat turun permainan tersebut, sila extract file tersebut.

2. Copy file AngryBirdsRio_patched.exe dan letakkan kedalam folder Angry Birds Rio.

3. Buka file host menggunakan Notepad.exe dan masukkan 127.0.0.1 drm-pc.angrybirdsgame.com pada bahagian paling bawah sekali. Kemudian Save dan Close. Untuk mendapatkan lokasi file host tersebut, sila pergi ke folder yang dinyatakan dibawah.

C: > Windows > System32 > drivers > etc

127.0.0.1 drm-pc.angrybirdsgame.com

 

4. Pergi ke folder Activation dan jalankan aplikasi iws2.exe. Pastikan korang extract file tersebut ke dalam folder C: > Web. Jika folder Web tersebut tiada, sila wujudkan folder tersebut secara manual.

 

5. Seterusnya, copy folder www yang terdapat didalam folder Activation dan masukkannya kedalam folder Web yang korang buat pada langkah sebelum ini.

 

6. Jalankan aplikasi iws.exe yang boleh didapati didalam folder Web. Buka aplikasi tersebut dan masukkan www pada ruangan Public Folder dan klik butang OK.

Jika tak jumpa aplikasi tersebut, sila cari di bahagian System Tray (berdekatan dengan jam dan tarikh)

 

7.  Buka pelayar internet korang dan masukkan alamat dibawah pada bahagian address bar dan Enter. Pastikan ia menyatakan =valid-key.

127.0.0.1/consumeKey/

 

8. Kemudian, masukkan alamat dibawah pula dan pastikan ia menyatakan =valid-key. Sama seperti langkah 7.

drm-pc.angrybirdsgame.com/consumeKey/

 

9. Akhir sekali, pergi semula ke folder permainan yang korang extract pada langkah awal tadi dan buka file AngryBirdsRio_patched.exe. Sebaik sahaja ia sudah habis load, klik pada Activate Full Version dan masukkan apa saja nombor yang korang nak dan klik butang register. Sila rujuk gambar dibawah. Jika ia menyatakan Key successfully registered, maknanya korang sudah berjaya. Tahniah.

Jika semasa korang membuka file AngryBirdsRio_patched.exe dan keluar error msvcp100.dll, sila muat turun Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package melalui pautan berikut. http://goo.gl/Oi6o

 

Kesemua tutorial dan aplikasi diupload dan dicapture sendiri oleh aku. Tutorial ini dibuat menggunakan Windows 7 Ultimate SP1 32 bit. Jika korang mempunyai masalah, boleh tinggalkan mesej melalui ruangan komen dibawah. Mungkin pada hujung minggu ini aku agak sibuk kerana aku pulang ke Pahang. Segala komen yang dihantar mungkin akan dibalas sebaik sahaja aku balik ke Cheras semula. TQ.

Komen

  • Gila punya detail cara nak play… Untuk linux ada??

    Ahmad Fikrizaman Jun 3, 2011 1:19 am Reply
    • Aku tak pakai linux la bro.. tak sure plak…

      Mr Piratz Jun 3, 2011 1:22 am Reply
      • ades.. ni yang tak berapa nak best dengaq ni… :cry:

        Ahmad Fikrizaman Jun 3, 2011 1:24 am Reply
        • tryla pakai wine… tah ye tah tidak itu name software tuk jalankan software windows kat linux…

          Mr Piratz Jun 3, 2011 1:28 am Reply
  • Terbaik la bro
    aku bookmark dulu ek,line tak berapa elok nk sedut ni

    wazy Jun 3, 2011 1:23 am Reply
    • Takde masalah…

      Mr Piratz Jun 3, 2011 1:27 am Reply
      • Terima kasih bro
        dah berjaya buat ikut semua step kat atas tu
        dah boleh layan full version angry birds ni kat pc

        wazy Jun 3, 2011 11:20 pm Reply
        • bro nak tya lepas shutdown,ade kena activate full semula x?? sbb aku tiap kli nak main kena activate full semula dan kena buka folder web dulu..

          sniper Jun 4, 2011 12:20 am Reply
          • Ha ah la,aku baru jumpa ni
            lepas shutdown je kena activate sekali lagi
            nampak gaya kena ikut step sampai jumpa valid key tu

            wazy Jun 4, 2011 9:41 am
  • wowww mcm ni ke..? http://goo.gl/UGzgQ

    Johnny Depp Jun 3, 2011 1:43 am Reply
    • Akak punya pun mcm tu la rupa hostsnya. takder effect ker tuh

      Pe4RL Jun 12, 2011 1:42 pm Reply
  • dah masuk ape2 nombor kat key takleh pon.. registration fail katanya

    syahirul Jun 3, 2011 1:44 am Reply
    • pastikn dpt msg status “=valid key-key”
      pas2 br leh register

      j_veen Jun 3, 2011 2:20 am Reply
      • step 8: param_missing
        camne nie?

        el Jun 7, 2011 4:51 pm Reply
        • restart pc, buat semula.. just start dari running iweb tue je

          Mr Piratz Jun 7, 2011 5:19 pm Reply
  • bro, dh de patch la…xyah susah2 ikut step tu..
    dload je yg de patch..

    j_veen Jun 3, 2011 2:18 am Reply
  • asal web browser kate “Oops! Google Chrome could not connect to 127.0.0.1″??
    aku pakai OS XP :bored:

    amin syaf Jun 3, 2011 2:21 am Reply
  • thanks MR PIRATZ sbb tutorial ni… aku berjaya wat full version… heeee :grin:

    nik Jun 3, 2011 2:24 am Reply
  • thanks bro, walau ak busy ak nk gak men game nie haha

    Kazen Jun 3, 2011 3:20 am Reply
  • tak paham :(
    folder AngryBirdsRio_patched.exe nak dapat kat mne? :sad:

    lina Jun 3, 2011 3:45 am Reply
    • cik lina….folder tu dah ade skali dgn file yg anda download….bukk dlm tu ade dlm folder activation :angel:

      Kazen Jun 3, 2011 2:49 pm Reply
  • new link…
    account disable…

    captainLJ Jun 3, 2011 6:50 am Reply
  • dari semalam aku try patched, tp x dapat, harap entri ni membantu… :grin:

    tarmizishukri Jun 3, 2011 8:41 am Reply
  • xboleh download bro… :bored:

    maro1278 Jun 3, 2011 8:55 am Reply
  • xbole download la bro..

    alam Jun 3, 2011 8:58 am Reply
  • aku pon x boleh download la

    safwan seth Jun 3, 2011 9:04 am Reply
  • xde mirror link ke? :cry:

    nOuGAt Jun 3, 2011 9:24 am Reply
  • Ak da siap crak da, klu ikut tutorial btol2 konfem xde msalah.

    Azam Jun 3, 2011 9:49 am Reply
  • kalau xblh download, korang sedot kt sini je..lg sng nk install and activate to full version..
    http://www.fileserve.com/file/rZBBhAr/19.Angry.Birds.Rio.v1.1.0.cracked.READ.NFO.THETA.rar

    nOuGAt Jun 3, 2011 10:13 am Reply
  • http://www.fileserve.com/file/8b9qrSX

    LAGI MUDAH!!!…KUIKUIKUI….
    SHARING IS CARING…… :laugh:

    maro1278 Jun 3, 2011 10:43 am Reply
    • tq bro! hoho

      el Jun 7, 2011 5:41 pm Reply
  • bro,ak dh ikut semua step,tp yg last step nk bkk angryBIrdsrio_patch pstu kluar error..Failed to open config.lua

    aurumcore Jun 3, 2011 12:15 pm Reply
  • bro,npe step 8 aku wat,x jd cm 2.
    die kuar ni
    status=0&msg=param-missing

    Khairul Jun 3, 2011 2:20 pm Reply
  • yer akhirnya berjaya gakkk….thx brooo :grin:

    sniper Jun 3, 2011 4:43 pm Reply
  • tapi kalau taip kali nak main kena connet internet dulu ker???

    sniper Jun 3, 2011 5:28 pm Reply
    • eh.. tak kot..

      Mr Piratz Jun 3, 2011 6:23 pm Reply
      • tapi tiap kali aku nak main mesti kena activate full dulu yer..rasa buat dah betul dah…bagaimana ngan bro2 yg lain yer..

        sniper Jun 3, 2011 11:56 pm Reply
  • bro file isw2 tak bole buka le… ada error “winzip-extractor header corupt.posible cause:bad disr or file transfer error.” dah dua kali sedut..tp sama jgk .. tulunn..

    biskut Jun 3, 2011 9:17 pm Reply
  • Wow.. panjang giler step by step die :frozen:
    Aku pernah nampak teknik activation camni.. masa aku guna cFosSpeed version lama..

    aku try dulu~

    ZoOL Jun 3, 2011 11:12 pm Reply
  • link Microsoft Visual C++ 2010 tu X86, aku punyer rasa macam lower dari tu..
    tak support kot..

    Piston Pecah Jun 3, 2011 11:25 pm Reply
  • tenQ En. Pairet. da bole maen!!! yeahuuu!!!

    carrom Jun 4, 2011 6:19 am Reply
    • ko punya jadi full terus ker…lepas shutdown x yah activate full lg ker..

      sniper Jun 4, 2011 6:33 pm Reply
  • knp bila nak save host ni dia tanye tempat mane nak save
    dan bila step 8 buat dia kate missing

    Subzoro Jun 4, 2011 2:05 pm Reply
    • Bro cuba yang ini, sebelum bro nak sunting fail “host”, klik di sebelah kanan pada fail berkenaan dan klik “Properties”. Pastikan kotak “Read-only” tidak ditanda. Selamat mencuba. :smile:

      mattoyol91 Jun 4, 2011 4:51 pm Reply
      • xtande still same :sad:

        kemamuttlib Jun 4, 2011 6:01 pm Reply
        • Cuba kaedah ni, itupun kalau bro pakai Windows 7 (Vista ngan laen2 tatau). Klik butang Windows, taip “Action Center” kat ruangan carian dan “Enter”. Pastu klik “Change User Account Control settings”. Tarik gelongsor ke bawah sekali (Never notify). Restart.

          Kalau x menjadi jgk, cuba tutup antivirus yg ada sbb sesetengah antivirus menyekat pengguna drpd menyunting fail “host”.

          mattoyol91 Jun 4, 2011 10:36 pm Reply
          • tq bro
            dah dapat

            Subzoro Jun 7, 2011 10:32 pm
        • Kalau x jadi jgk, mungkin disebabkan bro xde hak utk menyunting apa-apa fail berkaitan dgn sistem Windows sesuka hati. Nak setel, muat turun fail ini, http://depositfiles.com/files/rz7avhaft

          Klik fail yg dah dimuat turun dan kotak amaran terpapar. Klik “Yes”. Sesudah itu, balik kpd fail “host” yg ingin anda sunting, klik sebelah kanan pd fail berkenaan dan klik “Grant Admin Full Control”. :wink:

          Kredit: http://www.mydigitallife.info/take-and-grant-full-control-permissions-and-ownership-in-windows-7-or-vista-right-click-menu/

          mattoyol91 Jun 4, 2011 10:51 pm Reply
  • kenape bile buat step 8 tu die xkua valid key? tp kua param missing..huhu

    kemamuttlib Jun 4, 2011 5:55 pm Reply
  • mcm mne nk wujudkan folder web?? reply cpat eah taw…xsbar nk main game ni :laugh:

    akmal Jun 4, 2011 6:59 pm Reply
    • kat C tu,create new folder letak nama Web.

      yonna Jun 6, 2011 1:39 am Reply
      • kadang2 kena klik dan tunggu sebentar

        Mr Piratz Jun 7, 2011 5:48 pm Reply
  • same prob..sampai kt step 4..xleh unzip folder tu..kuar msj ni “WinZip Self-Extractor Header corrupt. Possible cause: bad disk or file tranfor error”…cmne nk buat niee…help3

    wAn Jun 5, 2011 4:08 am Reply
    • mungkin ada file tak complete masa ko extract atau download

      Mr Piratz Jun 7, 2011 5:52 pm Reply
  • knp step7 2 aku xboleh buat…xdapt pun =valid-key

    mus Jun 5, 2011 2:43 pm Reply
    • cuba restart PC, pastu run semula iWeb, dan ulang semula langkah tu

      Mr Piratz Jun 7, 2011 5:49 pm Reply
  • step 8 aq:
    status=0&msg=param-missing

    elham Jun 5, 2011 3:46 pm Reply
    • aku pn jd cam hg jugak,,,,,,

      pisang Jun 6, 2011 1:43 am Reply
      • tuan pnye belog tanak komen ke?

        L Jun 6, 2011 9:52 pm Reply
  • nak save as ‘etc’ tu aku fail la. dia kata xleh save

    safwan seth Jun 5, 2011 6:34 pm Reply
  • apesal dpt yg ke2 2 param-mising

    emy Jun 6, 2011 2:59 pm Reply
  • cakap via dropbox, pehal masuk mediafire,,konfirm aku tak le download..HAHA

    syahrilhafiz Jun 6, 2011 4:32 pm Reply
    • ko nak link dropbox ke.. aritu aku bagi link dropbox.. pastu acc tue kena suspend 3 hari… nak link aku bagi…

      Mr Piratz Jun 7, 2011 5:43 pm Reply
  • link yg step ke 6 x leh buat…bile aku bkk server error

    angry birds fan Jun 7, 2011 9:19 am Reply
    • pastikan betul2 iweb tue berfungsi

      Mr Piratz Jun 7, 2011 5:20 pm Reply
  • tuan rumah hilang ni

    Fazreen Jun 7, 2011 12:07 pm Reply
    • kan aku cakap, aku balik pahang.. isnin ade exam.. arini baru boleh tengok blog…

      Mr Piratz Jun 7, 2011 5:20 pm Reply
  • time nak run patched tu klu mesej OpenGL 2.0 & 1.4 not supported.. perlukan grafik kad ker? atau ade benda perlu buat.. hurm… 1 step jer lagi

    janjang Jun 7, 2011 5:22 pm Reply
  • ape kate beli je kat website,…4.95 dolar aje,,huhu.

    safwan seth Jun 7, 2011 5:30 pm Reply
  • bro, yg ni full ker?
    yg aku ada baru ada 3 stage
    kena update ke untuk dapat stage seterusnya?
    :grin:

    jibril Jun 8, 2011 12:13 am Reply
    • buat takat nie memang 3 stage… stage seterunya tak silap bulan 7

      Mr Piratz Jun 8, 2011 6:31 pm Reply
  • Hmm.. ko sendiri ke “hack” benda ni? Kalo yea, teknik tu berkesan kt software ni tak? http://domdomsoft.com/home/ :P

    ZoOL Jun 8, 2011 7:54 pm Reply
  • kepada mr piratz,
    ‘thumbs up’ buat tutorial ni,…. fuh detail giler,….. tapi angry birds punyer pasal, aku tak kisah,….. buat jer slow2, sampai ler ‘burung2 marah Rio’ dalam laptop aku ni, dah jadi full version punyer….! Wow, bestnyer…. Thanx bro !! :D

    E-One Network Jun 9, 2011 12:35 am Reply
  • aku dh try install Microsoft Visual C++ 2010 tu.. tapi dia mintak aku install dulu window installer 3.1 . Ada effect dkt window pirate tak?

    Piston Pecah Jun 9, 2011 10:21 pm Reply
  • Pingback: Blogger Newbie Blog Hanya Kerana Duit.Betul Ke? | 2Day Blogger-Perkongsian Ilmu & Berita Terkini Di Malaysia

  • Tak bolehlah… Bila pergi IE pastuh paste 127.0.0.1/consumeKey/ ni terus dpt IE cannot display this website camtuh laaa :(

    Pe4RL Jun 11, 2011 2:30 pm Reply
  • aku punye jadi camni mase step 8. [status=0&msg=param-missing]

    camne?

    fadd Jun 11, 2011 10:47 pm Reply
    • Sila check samaada iweb tu running atau tak..

      Mr Piratz Jun 12, 2011 10:02 am Reply
  • Cemana nak tau iweb tu running ker tak? Frust tak dapat main :( Dah bosan main Angry Birds yg biasa tu

    Pe4RL Jun 12, 2011 1:29 pm Reply
  • BTw, hosts akak tu tak sama details dgn hosts awak. TQ

    Pe4RL Jun 12, 2011 1:37 pm Reply
  • http://www.kat.ph/angry-birds-rio-v1-1-0-theta-t5546710.html..baek korang pkai link torrent nih,,donlod,,patch pastuh ,buh serial..n da leh maen full version nyer,,senang gle=)

    hafiz Jun 12, 2011 4:55 pm Reply
  • Akak dah dapat, u dah kasik tadi kat FB kat sini http://www.mediafire.com/?9h7zst72h8u6sx8

    Terima kasih bebanyak ;)

    Pe4RL Jun 12, 2011 5:44 pm Reply
    • bleh trus main kew

      ikin Aug 2, 2011 7:54 am Reply
  • Pingback: Download dan Install Angry Birds Rio Untuk PC (Windows) | Awan Pagi

  • tkanz..terbaikkk..yang barunye senang skit step die hihihi.. :wacky:

    along Jun 14, 2011 12:01 pm Reply
  • tak boleh la kalau nak buka patch dia..dia tulis mesej eror:failed to open config.lua..and juga masa nak buka link ni :drm-pc.angrybirdsgame.com/consumeKey/…dia tulis status=0&msg=param-missing…please help..ty..

    Apps Jun 15, 2011 12:09 am Reply
  • folder Activation kat mana? puas cari x jumpa.

    Fatehah A. Jun 15, 2011 10:26 am Reply
  • after da tekan patch takley masuk pn untuk part masukkan key..error katanya..huhu camne ea?

    niq-in-shop Jun 15, 2011 11:47 am Reply
  • bro mane na cari activation?ta jumpe ohh

    amir Jun 16, 2011 11:29 am Reply
  • main kt ipad aku lagi best.hehehe

    reezluv Jun 20, 2011 1:23 pm Reply
  • pipad/iphone mmg ler dol. Sah2 Angrybird ni asalnya from depa… Hihihi

    Pe4RL Jun 21, 2011 12:00 pm Reply
  • kn entri kt atas tu tulis main kt comp window…

    steady eddie Jun 21, 2011 10:40 pm Reply
  • apesal sampai stage3 jer leh main?

    steady eddie Jun 21, 2011 10:41 pm Reply
  • xjumpa pin folder activation…huhu…nk main sgt :cry:

    sakinah Jun 30, 2011 10:45 am Reply
  • nape file iws2 saya tu xdak tulis “iws2.exe.”….sy punya tulis iws ja…n xdpt la nk wat.param=missing…

    sakinah Jun 30, 2011 12:04 pm Reply
  • pasal activation tu, aq da wat smpai step 8 tp x kluar =valid-key, die kluar ‘status=0&msg=param-missing’.. cmne solution ni?

    capix Jul 17, 2011 1:50 am Reply
  • bro..aq da wat smpai step 5 da..mse aq kt step 6 aq nk jln kan
    aplikasi iws.exe…dia kata…”could not bind soket. address and port are already in use”…mcm mne ni bro..??

    mansor Jul 23, 2011 10:49 am Reply
  • Pingback: Muat Turun Angry Birds Rio v1.1.0 PC Version | UpToMu.NET

  • buka file host tu yg mana ar..ape dia..

    naim Jul 25, 2011 12:42 pm Reply
  • bro..aq xdpt wat step 8..dia kua ‘status=0&msg=param-missing’..mcm mne ni..bole men game tu..pas die suh msukkan no tuk register..
    :sad: :amazed:

    mansor Jul 25, 2011 9:07 pm Reply
  • step 2 tu cm ne,,plizz..

    ikin Aug 2, 2011 7:56 am Reply
  • bro…smpai set 7 je da xle la.die kate ni…
    “…Oops! Google Chrome could not connect to 127.0.0.1…”
    cm ne ni??…. :ninja:

    azfizan Aug 7, 2011 8:52 pm Reply
    • kat kat entri tue ade dua method..
      1. pakai patch…
      2. patch manual…

      p/s : cuba try download link yang atas.. baca betul2 entri…

      Mr Piratz Aug 7, 2011 9:05 pm Reply
  • bro.. nape ea sy pnye error ea…

    ‘attempt to perform arithmetic on field ‘lastupdatedateinseconds’ (anilvalue) (call stack not available)’

    so nk wat cmne ea??

    dida Aug 9, 2011 11:04 am Reply
  • thanks!!! dh lame try..kali ni baru jd… :grin:

    linda Aug 10, 2011 11:56 pm Reply
  • bro.. nape ea sy pnye error ea…

    ‘attempt to perform arithmetic on field ‘lastupdatedateinseconds’ (anilvalue) (call stack not available)’

    so nk wat cmne ea??

    zam Aug 11, 2011 9:42 pm Reply
  • bro.. nape ea sy pnye error ea…

    ‘attempt to perform arithmetic on field ‘lastupdatedateinseconds’ (anilvalue) (call stack not available)’
    nak wat mcm nie

    zam Aug 11, 2011 9:43 pm Reply
    • ko pakai installer yang mane satu nie?

      Mr Piratz Aug 13, 2011 1:38 am Reply
  • terbaekkkkk……ni yang x sabar nak main nih..haha… :wacky:

    dzuandiey Aug 13, 2011 1:52 am Reply
  • thanks bro.. heheh , leh main game nih

    encikbeliau Aug 17, 2011 9:13 am Reply
  • attempt to perform arithmetic on field ‘lastupdatedateinseconds’ (anilvalue) (call stack not available)

    cem mana nie???

    jambul Aug 18, 2011 2:18 am Reply
  • adoii…asyik error jer…xdpt nak main…nasib baik android pnya boleh…cuma nak main kat laptop jer problem.. :-( :cry:

    dzuandiey Sep 23, 2011 11:59 am Reply
  • xpham langsung mkin kusut kepala aku, semua buat xjadi :amazed: :devil:

    alan Feb 2, 2012 8:13 pm Reply
  • :sad:

    nvh Apr 14, 2012 12:56 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *