192 views 236 comments

Bermain Angry Birds Rio Full Version Di Komputer (Windows)

 

Aku rasa nie entri ketiga aku tulis mengenai Angry Birds. Dua entri sebelum ini adalah Angry Bird dan AngryBirds Chrome, tetapi kali ini ia berdasarkan file Rio. Jika korang menonton filem Rio, pasti korang akan tahu serba sedikit mengenai Angry Birds Rio. Ianya berlainan dengan Angry Birds dahulu kerana, versi sebelum ini burung-burung tersebut menentang sekumpulan Babi yang mencuri telur mereka. Tetapi untuk versi ini korang perlu melepaskan burung-burung yang dikurung didalam sangkar, menentang sekumpulan monyet dan lain-lain lagi. Aku rasa tak perlulah aku bercerita panjang, karang korang bosan plak.

Sebelum korang boleh bermain, korang perlu melakukan sedikit tweak pada permainan tersebut. Cara untuk melakukannya akan diterangkan dibawah. Mungkin cara tersebut agak sukar dilakukan, tetapi, buat masa kini, itu sahaja cara untuk korang bermain Angry Birds Rio Full Version.

[Kemaskini Terbaru 13/06/2011]

Harap maaf kepada semua kerana aku tak dapat nak reply kesemua komen korang. Tetapi, sekarang aku telah menjumpai satu cara yang lebih mudah untuk korang mainkan Angry Birds Rio nie. Korang tak perlu lagi edit file host dan lain-lain. Caranya seperti dibawah.

1. Muat turun Installer beserta Crack melalui link dibawah..

[box type=”download”]Muat turun Angry Birds Rio Installer+Crack[/box]

2. Seterusnya, extract file yang korang dah download tadi. Pastu installkan Angry Birds Rio tersebut kedalam komputer korang. File installer tersebut adalah Angry Birds Rio Installer v1.1.0.

3. Seterusnya, extract file Crack dan copy file AngryBirdsRio.exe kedalam direktori/folder Angry Birds yang korang dah install tadi.

[box type=”info”]Selalunya apabila korang install mengikut cara default, ia akan ke folder C: > Program files > Rovio > AngryBirds Rio[/box]

4. Jalankan file yang korang copy tadi. Apabila ia meminta serial number, masukkan sebarang serial number mengikut kesukaan korang.

5. Rasanya dah berjaya kot. Selamat bermain. Jika ada masalah, aku akan cuba kemaskini pada entri ini. Terima kasih.

[box type=”note”]Tutorial dibawah adalah tutorial asal yang aku tulis dahulu. Cara pengaktifan agak sukar kerana korang perlu melakukan patch secara manual. Jika korang tidak berjaya menggunakan cara diatas, korang boleh cuba cara dibawah.[/box]

Muat Turun Angry Birds Rio

[box type=”download”]Muat Turun Angry Birds Rio Full Version via DropBox[/box]

[box type=”info”]Link Update. disebabkan server dropbox aku mengalami trafik yang tinggi, ianya telah dibekukan selama 3 hari. Jadi buat masa sekarang sila muat turun melalui link yang dikongsikan oleh Team Aryzs. TQ. Maaf diatas segala kesulitan[/box]

Langkah Pengaktifan

1. Sesudah korang memuat turun permainan tersebut, sila extract file tersebut.

2. Copy file AngryBirdsRio_patched.exe dan letakkan kedalam folder Angry Birds Rio.

3. Buka file host menggunakan Notepad.exe dan masukkan 127.0.0.1 drm-pc.angrybirdsgame.com pada bahagian paling bawah sekali. Kemudian Save dan Close. Untuk mendapatkan lokasi file host tersebut, sila pergi ke folder yang dinyatakan dibawah.

[box type=”info”]C: > Windows > System32 > drivers > etc[/box]

[box type=”info”]127.0.0.1 drm-pc.angrybirdsgame.com[/box]

 

4. Pergi ke folder Activation dan jalankan aplikasi iws2.exe. Pastikan korang extract file tersebut ke dalam folder C: > Web. Jika folder Web tersebut tiada, sila wujudkan folder tersebut secara manual.

 

5. Seterusnya, copy folder www yang terdapat didalam folder Activation dan masukkannya kedalam folder Web yang korang buat pada langkah sebelum ini.

 

6. Jalankan aplikasi iws.exe yang boleh didapati didalam folder Web. Buka aplikasi tersebut dan masukkan www pada ruangan Public Folder dan klik butang OK.

[box type=”info”]Jika tak jumpa aplikasi tersebut, sila cari di bahagian System Tray (berdekatan dengan jam dan tarikh)[/box]

 

7.  Buka pelayar internet korang dan masukkan alamat dibawah pada bahagian address bar dan Enter. Pastikan ia menyatakan =valid-key.

[box type=”info”]127.0.0.1/consumeKey/[/box]

 

8. Kemudian, masukkan alamat dibawah pula dan pastikan ia menyatakan =valid-key. Sama seperti langkah 7.

[box type=”info”]drm-pc.angrybirdsgame.com/consumeKey/[/box]

 

9. Akhir sekali, pergi semula ke folder permainan yang korang extract pada langkah awal tadi dan buka file AngryBirdsRio_patched.exe. Sebaik sahaja ia sudah habis load, klik pada Activate Full Version dan masukkan apa saja nombor yang korang nak dan klik butang register. Sila rujuk gambar dibawah. Jika ia menyatakan Key successfully registered, maknanya korang sudah berjaya. Tahniah.

[box type=”info”]Jika semasa korang membuka file AngryBirdsRio_patched.exe dan keluar error msvcp100.dll, sila muat turun Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package melalui pautan berikut. http://goo.gl/Oi6o[/box]

 

[box type=”note”]Kesemua tutorial dan aplikasi diupload dan dicapture sendiri oleh aku. Tutorial ini dibuat menggunakan Windows 7 Ultimate SP1 32 bit. Jika korang mempunyai masalah, boleh tinggalkan mesej melalui ruangan komen dibawah. Mungkin pada hujung minggu ini aku agak sibuk kerana aku pulang ke Pahang. Segala komen yang dihantar mungkin akan dibalas sebaik sahaja aku balik ke Cheras semula. TQ.[/box]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response