71 views 22 comments

[Infografik] Insan Yang Menjadi Jutawan Teknologi Sebelum Berusia 30 Tahun

 

Ramai yang menganggap apabila menjadi seorang blogger pasti mendapat duit yang banyak hasil dari pengiklanan di blog. Mungkin mereka tidak tahu bagaimana cara syarikat pengiklanan seperti Nuffnang, Advertlets, dan lain-lain mengira hasil pendapatan seseorang blogger itu berdasarkan pengiklanan yang dipaparkan. Apabila mendengar sesuatu blog tersebut mempunyai jumlah kunjungan yang tinggi, pasti mereka menganggap blogger itu menerima bayaran yang tinggi sama dengan jumlah kunjungan itu.

Untuk menjadi jutawan, bukanlah suatu yang mudah. Tapi ianya tidak mustahil walaupun korang bukanlah lepasan universiti tempatan mahupun luar negara. Infografik dibawah adalah beberapa individu didalam bidang teknologi yang menjadi jutawan sebelum mereka berusia 30 tahun. Dengan hanya membangunkan satu laman web, merekamampu bergelar jutawan. Dan pastinya sesetengah dari mereka gagal di peringkat universiti mahupun tidak ke universiti langsung.

[box type=”note”]Walaupun blog ini mempunyai jumlah kunjungan melebihi 20K sebulan, untuk mendapat RM10 adalah amat sukar. Ada sesiapa nak sponsor blog nie tak? Manela tau nak beriklan. Haha[/box]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response