[Infografik] Insan Yang Menjadi Jutawan Teknologi Sebelum Berusia 30 Tahun

Ditulis oleh

Ramai yang menganggap apabila menjadi seorang blogger pasti mendapat duit yang banyak hasil dari pengiklanan di blog. Mungkin mereka tidak tahu bagaimana cara syarikat pengiklanan seperti Nuffnang, Advertlets, dan lain-lain mengira hasil pendapatan seseorang blogger itu berdasarkan pengiklanan yang dipaparkan. Apabila mendengar sesuatu blog tersebut mempunyai jumlah kunjungan yang tinggi, pasti mereka menganggap blogger itu menerima bayaran yang tinggi sama dengan jumlah kunjungan itu.

Untuk menjadi jutawan, bukanlah suatu yang mudah. Tapi ianya tidak mustahil walaupun korang bukanlah lepasan universiti tempatan mahupun luar negara. Infografik dibawah adalah beberapa individu didalam bidang teknologi yang menjadi jutawan sebelum mereka berusia 30 tahun. Dengan hanya membangunkan satu laman web, merekamampu bergelar jutawan. Dan pastinya sesetengah dari mereka gagal di peringkat universiti mahupun tidak ke universiti langsung.

Walaupun blog ini mempunyai jumlah kunjungan melebihi 20K sebulan, untuk mendapat RM10 adalah amat sukar. Ada sesiapa nak sponsor blog nie tak? Manela tau nak beriklan. Haha

Komen

  • ada rumors mengatakan facebook ada ipo…? http://www.paeh.net/infografik-facebook-ipo/

    paeh Jan 19, 2012 5:54 pm Reply
  • Assalam..
    Ya la, ada orang nak jadi blogger sebab tengok blogger lain boleh dapat duit dari iklan yg dipasang. Bila mereka dah jadi blogger seolah-olah hanya mengharapkan duit, isi blog??? copy paste…hampeh betul..

    iza Jan 19, 2012 9:56 pm Reply
  • Bermula dgn secebis idea je…

    E.K Jan 20, 2012 3:41 am Reply
    • menghasilkan berjuta2… hahaha..

      Mr Piratz Jan 20, 2012 8:51 am Reply
      • Yang pastinya blogger memang boleh buat duit..

        MyBlogsantai Jan 23, 2012 7:48 am Reply
  • nape jutawan internet ramai asal US?
    depa ada ebook start tadika ke?

    beejan Jan 20, 2012 10:16 pm Reply
    • tak.. macam2 faktor.. antaranya dieorang support produk dieorang, ada orang nak bagi dana, user dari sana berpengaruh dll…

      Mr Piratz Jan 20, 2012 10:46 pm Reply
  • kacak-kacak belaka diorang nih..

    titan Jan 24, 2012 7:09 am Reply
  • Salam, awak punye theme ni custom made ker? kalo bukan custom made boleh kongsi nama theme ni? Thanks

    Mohd Jan 31, 2012 10:44 pm Reply
  • dreaming to be as one as them :smile:

    din Oct 7, 2012 9:38 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *