Laman Muat-Turun Movie & Drama Pilihan Piratz

Ditulis oleh

Jika dulu aku telah menulis tentang laman torrent pilihan aku, dan kali ini aku ingin menulis laman blog yang menawarkan pekhidmatan memuat-turun movie/drama secara terus tanpa menggunakan aplikasi torrent. Mungkin sesetengah orang tidak menyukai cara muat-turun melalui torrent, dan memilih cara memuat-turun secara terus melalui laman perkongsian data percuma seperti MediaFire, MegaUpload, RapidShare dan lain-lain. Jadi, jom tambahkan koleksi movie dan drama korang..

Drama English

LinkyWorld

Di LinkyWorld ni boleh kata ada macam-macam drama. Episod terbaru akan dikemas-kini selepas kira-kira 4-6 jam selepas tayangan.

OneClickSeriez

Disini sama seperti di LinkyWorld. Pelbagai drama diupload. Kemaskini Episod agak lambat jika dibandingkan dengan LinkyWorld.

Movie English

OneClickMoviez

Pelbagai movie terbaru terdapat disini. Tetapi disini aku ingatkan, pada laman blog ini terdapat movie yang diupload tidak seswai untuk remaja atas 18tahun dan seorang umat Islam.

MoviezLink

Pada laman blog ini, bukan sahaja movie baru yang diupload, malah terdapat juga movie yang lama diupload. Mungkin diantaranya movie yang korang cari selama ini.

MediaFireMoviez

Mencari movie yang diupload di MediaFire dan bersaiz kecik? Inilah laman blog yang sesuai dengan kehendak korang. Untuk makluman, kebanyakkan movie dalam format .MKV.

Movie/Drama Melayu

Mungkin sesetangah korang tahu yang aku ini kurang meminati movie Melayu. Bukan taknak support, tapi kecewa dengan hasil movie tersebut. Tapi, bagi penggemar movie Melayu, korang boleh la dapatkan movie tersebut melalui link dibawah. Made in Malaysia, by Malaysian. :love:

TeamAryzs

Aryzs, bukan nama asing bagi aku. Seorang Ripper dan Uploader yang aku kenal sejak berkecimpung dalam bidang torrent gik. Rip yang dikeluarkannya memang bertaraf antarabangsa. Bukan nak bodek, tapi inilah pandangan aku. Jadi, jika korang ingin mencari  movie/drama yang ditayangkan ditv, aku rasa disinilah paling layak korang cari. Oh ya. Laman blog ini juga terdapat kira-kira 15 orang uploader selain Aryzs. Sebab tu dipanggil TeamAryzs.. Yeke? :bloody:

Movie/Drama Korea, Japan, India, Thailand, Indonesia, dan lain-lain

Laman blog dibawah banyak mengupload drama/movie dari negara Asia. Melayu pun ada, tapi kalau korang nak cari drama dari negara lain laman dibawah memang layak untuk di lawati.

Kraetiv.Net

Kraetiv ye bukan Kreativ. Eja betul-betul. Seperti yang aku tahu, laman blog ini dimiliki oleh sepupu Syahirul atau dulu dikenali sebagai KillVearn.Selain movie dan drama, Kraetiv juga meng’upload’ e-book, software, muzik video, dan lain-lain.

TeamAMH

AMH bermaksud Aku Muzik Hampa. Kenapa Hampa? Entah la. Kat sini bukan setakat movie yang korang boleh dapat, MP3 pun ada. Yang suka tengok bola, perlawanan penuh team korang pun dia ade share. So, kalau rasa diri tu Kipas-Susah-Mati, sedut la.

[Kemaskini Terbaru pada 21/08/2010]

gBlog85

Apa yang aku boleh katakan tentang blog ini adalah superb. Ketekunan Adminnya memuat-naik cerita-cerita memang mengagumkan aku. Banyak tu nak upload. Blog ini memang dipenuhi dengan Movie dan Drama Korea dan Jepun. Ada la terselit sikit-sikit Movie Melayu dan Omputih. So, bagi sesiapa yang gilakan Drama dari Korea atau Jepun, cuba la cari disini. Mungkin ada dikongsikan disini.

p/s : Mohd Isa pun ada tulis pasal ni.. Aku tak tiru dia ye, dia pun tak tiru aku. Maybe kebetulan.. Sambil-sambil jom ke entri ‘Blog Pilihan Untuk Download Movie Dan Drama‘. :love:

Komen

  • Paling aku minat nk sedut kt OneClickMoviez.
    Tambahan bg link pelbagai bole p kt cni–> http://iwillsearch4u.com

    finalcross May 15, 2010 11:46 am Reply
    • TQ.. tapi cukup la 9 nie.. banyak2 pun same gak kang content nye… hehe :oups:

      Mr Piratz May 15, 2010 11:56 am Reply
  • nice sharing… utk drama korea sape tahu tmpat utk direct download? biasa torrent je..

    fahmi ibrahim May 15, 2010 11:57 am Reply
  • Oh tidaaaakkk.Baru nak buat entri macam ini…hoho
    takpe2 ko punye lagi banyak link kot..huhu
    Thanks for the share
    .-= nizam6281´s last blog ..YOUTH10 FESTIVAL(MALAYSIA LARGEST YOUTH FESTIVAL) 2010 =-.

    nizam6281 May 15, 2010 12:00 pm Reply
    • buat jerk… kita ni ade lain-lain visitor..

      Mr Piratz May 15, 2010 12:05 pm Reply
  • Bestnya dapat download. Lepas ni nak cari lagi la hehe.
    Aku guna Torrent Flux pun dah puas hati.
    .-= Syafrizal´s last blog ..Roselle dan khasiatnya =-.

    Syafrizal May 15, 2010 2:38 pm Reply
    • Ko bayar tuk torrent flux bape? bape space?

      Mr Piratz May 15, 2010 4:59 pm Reply
  • uiks, kebetulan samalah plak. haha, ikutkan aku nak taruk banyak2. tp tak syok plak wat dalam satu entri jerk. hehe, thanks for pingback. :)
    .-= mohdisa´s last blog ..Blog Pilihan Untuk Download Movie Dan Drama =-.

    mohdisa May 15, 2010 7:43 pm Reply
  • thanks bro sebab sharing..
    .-= A-Y-I-E´s last blog ..Sebab-sebab mengapa blogger gagal dalam blogging =-.

    A-Y-I-E May 16, 2010 2:20 am Reply
  • thnk sharing bro piratz….nice2…

    bdk_SkemA May 16, 2010 9:36 am Reply
  • siyes OCM n iws4u mmg bez!
    plus skrg OCM da ade bluray,layan bro!
    bg aku,direct far better than torrent…
    direct bley cecah 400++kbps beb!
    nape team aryzs n amh xnk wat single links cam ocm n iws4u ek?
    dulu penah ade satu blog citer malay yg wat 10+ single links tp da close..haha
    nway,nice share piratz!

    Ah Bin Ger May 16, 2010 10:02 pm Reply
  • dlm byk2 site atas tu, aku just taw dua saja iaitu kraetiv ngan aryzs… thanx sbb bg taw, leh aku usha n donlod bila ada masa :P
    .-= syahirul´s last blog ..Saya buat entri ini untuk cikgu! =-.

    syahirul May 18, 2010 8:46 pm Reply
  • kalau nak sedut memang aku akan cari link mediafire je..tu je paling laju kalau nak free punya..hehe..tak tau pulak owner kraetiv tu ada bau2 bacang dengan syahirul :cool:
    .-= aizuddin´s last blog ..Laman Web Untuk Hantar Sms Secara Percuma =-.

    aizuddin May 20, 2010 9:36 pm Reply
  • sape tau tmpat tuk donlud sitk0m senario.. kat teamaryzs dlu de skang dh remove dah..

    honeysyah May 30, 2010 1:46 pm Reply
    • ko boleh try cari kat jiwang.org

      Mr Piratz May 30, 2010 3:09 pm Reply
  • hoho..slalu download kt OneClickMoviez!..skrg lg byk choices..thanks 4 sharing..bankrupt le cinema n pnjual2 cd2 sume..hehe..

    Masha Jun 18, 2010 3:01 pm Reply
  • aku owner AMH. sape bagi hak kat kau buat review pasal blog kitorg?! :choler: :choler:

    hahaha. :) :)

    sila tambah info sket. AMH ada jual pakej Megaupload dengan hanya RM10 sebulan. wooahhh murah gilaaaa. Also, AMH ada jual Rapidshare dan Hotfile dengan harga yang sangat murah.

    kamil Jun 23, 2010 10:19 pm Reply
    • la.. tak boleh ke… aku delete ar camni.. huhu =( =(

      Mr Piratz Jun 23, 2010 10:28 pm Reply
  • tmpat utk download tv series dlm .mkv ada x mr. piratz?

    Battousai Jun 23, 2010 11:02 pm Reply
  • nice bro..lme dah aku cari bnde nie..syok.org xmsuk ker? hehe

    arrizz Jun 27, 2010 12:00 am Reply
    • ops.. Syok.org? hm.. sorri to say.. Syok.org not in my list…

      Mr Piratz Jun 27, 2010 3:49 pm Reply
  • movie lagenda budak setan mana nak sedut? xde lg ke?? :smile:

    wa'a Aug 22, 2010 2:05 am Reply
    • blom kuar lagila..
      kalau nak lagenda budak setan d series ade la…

      Mr Piratz Aug 22, 2010 5:12 am Reply
  • hehehe web ni pun terbaik gak – http://www.megafires.com

    Shibli Sep 5, 2010 2:19 pm Reply
  • blog ni pun apa kurangnya kn..

    http://zulmovie.blogspot.com/

    Zul's Stuff Dec 13, 2010 4:39 pm Reply
    • dari apa yang aku tengok, banyak link movie, ko ambik dari orang lain…
      aku lebih suka review original upload dari owner blog..

      Mr Piratz Dec 15, 2010 2:09 am Reply
  • dulu aku x minat direct dload ni..tapi semenjak torrent kene throttled so aku tpaksa la guna.kalo ade password premium lg bagus.

    Han Jan 2, 2011 2:39 pm Reply
  • kalau movie cina yg clear gambar dy nk download kt ner??

    atiqah Mar 20, 2011 2:02 pm Reply
    • biasa download torrent tak?
      try cari kat asiatorrents.com

      Mr Piratz Mar 20, 2011 8:47 pm Reply
  • nk tny… apa software yg bule d guna untuk saambung video bab1 until ke bab akhir?contohnya download kt youtube cte bab 1 until bab akhir then nk jadi kn cte tu direct je xpaya nk next2 lg… help me plz…. :cool:

    yoyo Jul 20, 2011 12:59 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *