1305 views 37 comments

Laman Muat-Turun Movie & Drama Pilihan Piratz

by on May 15, 2010
 

Jika dulu aku telah menulis tentang laman torrent pilihan aku, dan kali ini aku ingin menulis laman blog yang menawarkan pekhidmatan memuat-turun movie/drama secara terus tanpa menggunakan aplikasi torrent. Mungkin sesetengah orang tidak menyukai cara muat-turun melalui torrent, dan memilih cara memuat-turun secara terus melalui laman perkongsian data percuma seperti MediaFire, MegaUpload, RapidShare dan lain-lain. Jadi, jom tambahkan koleksi movie dan drama korang..

Drama English

LinkyWorld

Di LinkyWorld ni boleh kata ada macam-macam drama. Episod terbaru akan dikemas-kini selepas kira-kira 4-6 jam selepas tayangan.

OneClickSeriez

Disini sama seperti di LinkyWorld. Pelbagai drama diupload. Kemaskini Episod agak lambat jika dibandingkan dengan LinkyWorld.

Movie English

OneClickMoviez

Pelbagai movie terbaru terdapat disini. Tetapi disini aku ingatkan, pada laman blog ini terdapat movie yang diupload tidak seswai untuk remaja atas 18tahun dan seorang umat Islam.

MoviezLink

Pada laman blog ini, bukan sahaja movie baru yang diupload, malah terdapat juga movie yang lama diupload. Mungkin diantaranya movie yang korang cari selama ini.

MediaFireMoviez

Mencari movie yang diupload di MediaFire dan bersaiz kecik? Inilah laman blog yang sesuai dengan kehendak korang. Untuk makluman, kebanyakkan movie dalam format .MKV.

Movie/Drama Melayu

Mungkin sesetangah korang tahu yang aku ini kurang meminati movie Melayu. Bukan taknak support, tapi kecewa dengan hasil movie tersebut. Tapi, bagi penggemar movie Melayu, korang boleh la dapatkan movie tersebut melalui link dibawah. Made in Malaysia, by Malaysian. :love:

TeamAryzs

Aryzs, bukan nama asing bagi aku. Seorang Ripper dan Uploader yang aku kenal sejak berkecimpung dalam bidang torrent gik. Rip yang dikeluarkannya memang bertaraf antarabangsa. Bukan nak bodek, tapi inilah pandangan aku. Jadi, jika korang ingin mencari  movie/drama yang ditayangkan ditv, aku rasa disinilah paling layak korang cari. Oh ya. Laman blog ini juga terdapat kira-kira 15 orang uploader selain Aryzs. Sebab tu dipanggil TeamAryzs.. Yeke? :bloody:

Movie/Drama Korea, Japan, India, Thailand, Indonesia, dan lain-lain

Laman blog dibawah banyak mengupload drama/movie dari negara Asia. Melayu pun ada, tapi kalau korang nak cari drama dari negara lain laman dibawah memang layak untuk di lawati.

Kraetiv.Net

Kraetiv ye bukan Kreativ. Eja betul-betul. Seperti yang aku tahu, laman blog ini dimiliki oleh sepupu Syahirul atau dulu dikenali sebagai KillVearn.Selain movie dan drama, Kraetiv juga meng’upload’ e-book, software, muzik video, dan lain-lain.

TeamAMH

AMH bermaksud Aku Muzik Hampa. Kenapa Hampa? Entah la. Kat sini bukan setakat movie yang korang boleh dapat, MP3 pun ada. Yang suka tengok bola, perlawanan penuh team korang pun dia ade share. So, kalau rasa diri tu Kipas-Susah-Mati, sedut la.

[Kemaskini Terbaru pada 21/08/2010]

gBlog85

Apa yang aku boleh katakan tentang blog ini adalah superb. Ketekunan Adminnya memuat-naik cerita-cerita memang mengagumkan aku. Banyak tu nak upload. Blog ini memang dipenuhi dengan Movie dan Drama Korea dan Jepun. Ada la terselit sikit-sikit Movie Melayu dan Omputih. So, bagi sesiapa yang gilakan Drama dari Korea atau Jepun, cuba la cari disini. Mungkin ada dikongsikan disini.

p/s : Mohd Isa pun ada tulis pasal ni.. Aku tak tiru dia ye, dia pun tak tiru aku. Maybe kebetulan.. Sambil-sambil jom ke entri ‘Blog Pilihan Untuk Download Movie Dan Drama‘. :love:
Kongsikan Artikel Kami
comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response