Laman Torrent Pilihan Piratz

Ditulis oleh

Apakah yang dimaksudkan dengan torrent. Tahla. Aku nak terang pun payah. Tapi, kalau ko nak tanya aku kat mana nak download torrent ke, software apa bagus tuk download torrent tue aku boleh jawab. Ok la. Kalau software torrent tue aku pernah tulis dulu. Thunder | The Fastest Torrent for Malaysia. Begitulah tajuk entri aku dahulu. So, kali ni aku nak review sikit kat laman web mana nak dapatkan file torrent.

1. The Pirate Bay (TPB)

TPB ni adalah laman common aku singgah hari-hari. Nak tengok ade cerita baru tak. Macam-macam ada kat sini. Ni adalah public tracker yang terbaik sekali untuk korang lawati.

Visits Per Day: 4,543,109
Pageviews Per Day: 26,122,877 (5.75 per visitor)
Alexa Rank: #99
Compete Rank: #733

2. Torrentz

Torrentz ni adalah laman carian torrent. Kalau korang nak cari torrent tue, tapi tak tau nak cari kat mana, boleh refer sini. Tapi diingatkan, tidak semua benda korang nak cari ada.

Visits Per Day: 2,589,952
Pageviews Per Day: 13,700,846 (5.29 per visitor)
Alexa Rank: #175
Compete Rank: Currently Not Available

3. eztv.it

Ni lah tempat kat mana aku nak cari drama-drama terbaru ditayangkan. Die punye prime time ok gak la. Adamaya takde ye kat sini. Kesemuanya cerita omputih. Kat sini jugak korang boleh dapatkan bila cerita tu ditayangkan. Tak sabar nak tunggu Heroes sambung… :love:

Visits Per Day: 521,792
Pageviews Per Day: 1,142,724 (2.19 per visitor)
Alexa Rank: #1,332
Compete Rank: #5,897

4. Jiwang Torrent

Kat sini la aku download cerita melayu. Tapi malangnya, dieorang bukan public tracker. So korang kena ade email yang bukan email free. Lagi satu, cite yang dah lama, takleh download. Takde seeder. Satu jerk aku kecewa ngan Jiwang Torrent ni, kenapa la tak biarkan hanya cerita melayu sahaja diupload. Tak pun buat la kategori. Serious aku cakap, content macam berterabur. Satu gik, makin hari, makin banyak cerita 18++ diupload. :bloody:

Visits Per Day: 6,178 
Pageviews Per Day: 38,921 (6.3 per visitor)
Alexa Rank: #93,692
Compete Rank: #3,466,065

Aku rasa cukup la 4 site aku review. Banyak-banyak pun watpe. Sama jerk content die. haha :)

p/s : Hari tu aku ade download 65 Woothemes WordPress Premium Themes kat demonoid. Sape-sape nak boleh la download. Aku dah upload kat mediafire.

Download 65 Woothemes WordPress Premium Themes + Documentation. http://goo.gl/fEvq Via Mediafire…

Komen

  • aku suka torrentz sebab bila search 1 movie ke series ke, dia akan direct tunjuk torrent-torrent yang lain. hehe.. jiwang torrent plak cam menyusahkan je. nak emel berbayar. huhuhu… :bloody:
    .-= Ramdzi´s last blog ..Jika Dunia Tanpa Internet – Part 1 =-.

    Ramdzi May 8, 2010 1:46 pm Reply
  • kalau nak cerita melayu aku selalu masuk jiwang torrents.

    untuk yang lain-lain aku guna the pirate bay ngan torrentz
    .-= fahmi ibrahim´s last blog ..Yang berlalu biarlah Pergi =-.

    fahmi ibrahim May 8, 2010 3:07 pm Reply
    • aku cite melayu teamaryzs jerk la.. download kat jiwang lambat :aie:

      Mr Piratz May 8, 2010 4:19 pm Reply
  • aku tak suka torrents sebab ambil masa yang lama untuk download.

    keiroro May 8, 2010 4:11 pm Reply
    • tengok gak bro.. aku kalau seeder ok, 180kbps boleh cecah… :love:

      Mr Piratz May 8, 2010 4:20 pm Reply
  • “kena ade email yang bukan email free”

    bukan email free tu apa?
    maksudnya yahoo mail dan gmail tak bley ke?

    Hanis May 8, 2010 11:06 pm Reply
  • pasni leh review web download feveret plak. hehe
    .-= Scromix´s last blog ..3 Permainan Kanak-Kanak Yang Semakin Dilupai =-.

    Scromix May 9, 2010 12:11 am Reply
    • Memang nak buat gak nanti… direct download plak…

      Mr Piratz May 9, 2010 12:23 am Reply
  • aku sejak pakai berukbnd da tggl torrent ni..ssh nk lps.. 8)
    .-= azizan4444´s last blog ..Imajin Saya Adam, Siapa Maya? =-.

    azizan4444 May 9, 2010 2:49 am Reply
    • aku pakai berukband gak.. lek jerk.. huhu..

      Mr Piratz May 9, 2010 9:13 am Reply
  • **bookmark**…hohoho

    nak tambah gak…my fav torrent web ialah d-addicts; sini byk asian drama macam korean, taiwan, China mainland & japan drama…hohoho

    standard rrr old torrent kat public tracker xde seeder….ehehehe

    p/s: aku sampai skarang x dapat nak join jiwang..tapi xpe rr…cerita melayu dah banyak juga web buka untuk direct download…hohoho
    .-= HURULAINI´s last blog ..ss500…bukan duplikasi ss501 =-.

    HURULAINI May 9, 2010 8:14 am Reply
    • payah kalau join private tracker nie…. kena maintain ratio… :oups:

      Mr Piratz May 9, 2010 9:14 am Reply
  • selamat ke download kt torrent nih..tak pasal2 kena virus…

    bdk_SkemA May 9, 2010 10:35 am Reply
    • Cari la file yang betul.. satu gik, baca dulu comment sebelum download :)

      Mr Piratz May 9, 2010 11:13 am Reply
      • ooooooo gitu..thnk bro piratz….

        bdk_SkemA May 9, 2010 9:13 pm Reply
  • Aku tak pernah download saiz fail yang besar..
    aku pergi gak link tu tapi bila da pilih cerita jek mesti minta register dan sebagai nya kemudian mintak kita pilih server mane2..
    tu yang aku fed up

    nizam6281 May 9, 2010 11:09 am Reply
    • itu aku rasa bukan torrent.. tue direct download…

      Mr Piratz May 9, 2010 11:14 am Reply
  • PirateBay, Torrentz dan EZTV memang laman torrent favorite. Apa taknya banyak yang famous2 dah tutup :(
    .-= Syafrizal´s last blog ..Strategi Pintar HPA: HPA Halal Mart =-.

    Syafrizal May 9, 2010 9:16 pm Reply
    • Laman web torrent popular mane plak tutup?

      Mr Piratz May 9, 2010 10:25 pm Reply
  • aku mcm biasa la, TPB menjadi pilihan.. tapi sejak tahun ni aku dah tak menorrent lagi.. maybe mls nak tunggu dah mcm dulu.. hehe.. pasni ko leh wat entri tentang software menorrent lak kan? hehehe…
    .-= syahirul´s last blog ..Sehari bersama pemilik Justkhai.com =-.

    syahirul May 11, 2010 12:17 pm Reply
    • aku rase dah buat dulu.. tapi tuk thunder jerk la..
      nanti aku tulis pasal software len plak..

      Mr Piratz May 11, 2010 6:01 pm Reply
  • arghh tidak, aku x suka torrent
    suka direct download lagi

    Wan Perlis May 12, 2010 11:04 pm Reply
  • ko patot try private tracker..

    speed maintain 145kB/s dan ke atas

    private tracker fav. aku..
    1. TorrentLeech (TL)
    2. IPTorrents (IPT)
    3. TvTorrents (TvT)

    lokei May 17, 2010 3:26 am Reply
    • 4. Avistaz (skrg ni dah tukar nama..Asia Torrents)

      lokei May 17, 2010 3:28 am Reply
    • Eceli aku tau pasal tu.. bukan takat tu je HDbits.org aku ade, What.CD aku ade, FTN pun ade gak. SCC pun ade.. so, ni nak share ngan orang. bukan nak bagi invite.. TQ..
      sebab user kat malaysia nie banyak download and run…

      Mr Piratz Jul 15, 2010 8:40 pm Reply
  • Pingback: Oh.. Chentaku ! » Muat Turun Fail Torrent Dengan Pantas & Mudah

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *