541 views 27 comments

Laman Torrent Pilihan Piratz

by on May 8, 2010
 

Apakah yang dimaksudkan dengan torrent. Tahla. Aku nak terang pun payah. Tapi, kalau ko nak tanya aku kat mana nak download torrent ke, software apa bagus tuk download torrent tue aku boleh jawab. Ok la. Kalau software torrent tue aku pernah tulis dulu. Thunder | The Fastest Torrent for Malaysia. Begitulah tajuk entri aku dahulu. So, kali ni aku nak review sikit kat laman web mana nak dapatkan file torrent.

1. The Pirate Bay (TPB)

TPB ni adalah laman common aku singgah hari-hari. Nak tengok ade cerita baru tak. Macam-macam ada kat sini. Ni adalah public tracker yang terbaik sekali untuk korang lawati.

Visits Per Day: 4,543,109
Pageviews Per Day: 26,122,877 (5.75 per visitor)
Alexa Rank: #99
Compete Rank: #733

2. Torrentz

Torrentz ni adalah laman carian torrent. Kalau korang nak cari torrent tue, tapi tak tau nak cari kat mana, boleh refer sini. Tapi diingatkan, tidak semua benda korang nak cari ada.

Visits Per Day: 2,589,952
Pageviews Per Day: 13,700,846 (5.29 per visitor)
Alexa Rank: #175
Compete Rank: Currently Not Available

3. eztv.it

Ni lah tempat kat mana aku nak cari drama-drama terbaru ditayangkan. Die punye prime time ok gak la. Adamaya takde ye kat sini. Kesemuanya cerita omputih. Kat sini jugak korang boleh dapatkan bila cerita tu ditayangkan. Tak sabar nak tunggu Heroes sambung… :love:

Visits Per Day: 521,792
Pageviews Per Day: 1,142,724 (2.19 per visitor)
Alexa Rank: #1,332
Compete Rank: #5,897

4. Jiwang Torrent

Kat sini la aku download cerita melayu. Tapi malangnya, dieorang bukan public tracker. So korang kena ade email yang bukan email free. Lagi satu, cite yang dah lama, takleh download. Takde seeder. Satu jerk aku kecewa ngan Jiwang Torrent ni, kenapa la tak biarkan hanya cerita melayu sahaja diupload. Tak pun buat la kategori. Serious aku cakap, content macam berterabur. Satu gik, makin hari, makin banyak cerita 18++ diupload. :bloody:

Visits Per Day: 6,178 
Pageviews Per Day: 38,921 (6.3 per visitor)
Alexa Rank: #93,692
Compete Rank: #3,466,065

Aku rasa cukup la 4 site aku review. Banyak-banyak pun watpe. Sama jerk content die. haha :)

p/s : Hari tu aku ade download 65 Woothemes WordPress Premium Themes kat demonoid. Sape-sape nak boleh la download. Aku dah upload kat mediafire.

Download 65 Woothemes WordPress Premium Themes + Documentation. http://goo.gl/fEvq Via Mediafire…

Kongsikan Artikel Kami
 

Tinggalkan komen anda