Mari Bersukaria Di World Of Goo

Ditulis oleh

Jika sebelum ini aku berkongsi permainan Angry Bird, Plants VS Zombies, dan Max & The Magic Marker,  ramai yang mintak aku permainan yang tidak memerlukan keperluan grafik yang tinggi tapi agak mencabar. Kali ini aku ingin berkongsi dengan korang permainan World Of Goo. Permainan ini agak mencabar jugak bagi aku. Sama seperti Max & The Magic Marker.

Permainan World Of Goo ini berkonsepkan pembinaan atau puzzle. Cara permainan ini mudah, hanya perlu membina jambatan, menara dan lain-lain ke arah paip. Pelbagai kesukaran yang perlu korang atasi antaranya graviti, ketinggian, bukit, benda tajam dan lain-lain. Goo ini adalah sejenis bola yang boleh membina jambatan, menara dan lain-lain seperti aku nyatakan tadi. Mungkin korang masih kabur mengenai permainan ini, korang boleh rujuk video promo dan screenshot dibawah.

Video Promo World Of Goo

Screenshot World Of Goo

Muat Turun World Of Goo

Muat Turun World Of Goo via Mediafire

Cara Untuk Bermain World Of Goo

1. Download permainan melalui link diatas

2. Extract file zip tersebut menggunakan aplikasi WinZip, Winrar atau seumpama dengannya.

3. Mulakan bermain dengan menjalankan file WorldOfGoo.exe

Sebaik-baiknya, lakukan shortcut ke mana-mana folder/desktop supaya memudahkan korang.

Ini je la game yang mampu aku main kat laptop aku nie. Grafik kad tak power, tambahan pulak RAM 1GB jerk. Pakai Windows 7 Ultimate SP1 lak tue

Komen

  • nk extract pkai 7-zip boleh? :grin:

    Anarm Apr 6, 2011 4:04 am Reply
  • heheh nk sedut la :P

    suffer8zine Apr 6, 2011 12:46 pm Reply
  • haha ayt last skali bunyik sedih habes…. :laugh:

    ipin Apr 6, 2011 1:32 pm Reply
  • Aha inilah game yang aku suruh kau buat tahun lepas tu. Akhirnya kau kongsikan juga ia dalam blog kau ni :millionaire:

    Ayie Apr 6, 2011 11:02 pm Reply
  • terbaiklah…mini game aku suka…hehe

    Mohd Isa Apr 7, 2011 6:37 am Reply
  • eden try dulu.. :amazed:

    aizuddin Apr 7, 2011 11:31 am Reply
  • games nie dh lama kuar time tu thn 2009…dulu game nie free application utk mac je….

    maro1278 Apr 7, 2011 1:10 pm Reply
  • w00t
    boleh try ni

    wazy Apr 7, 2011 1:58 pm Reply
  • Hmm..nak pergi check dekat Itunes samada ada versi iPhone

    akubiomed Apr 8, 2011 12:41 pm Reply
  • best2…blh sdut ni :)

    azfizan Apr 15, 2011 8:29 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *