535 views 11 comments

Mari Bersukaria Di World Of Goo

by on April 6, 2011
 

Jika sebelum ini aku berkongsi permainan Angry Bird, Plants VS Zombies, dan Max & The Magic Marker,  ramai yang mintak aku permainan yang tidak memerlukan keperluan grafik yang tinggi tapi agak mencabar. Kali ini aku ingin berkongsi dengan korang permainan World Of Goo. Permainan ini agak mencabar jugak bagi aku. Sama seperti Max & The Magic Marker.

Permainan World Of Goo ini berkonsepkan pembinaan atau puzzle. Cara permainan ini mudah, hanya perlu membina jambatan, menara dan lain-lain ke arah paip. Pelbagai kesukaran yang perlu korang atasi antaranya graviti, ketinggian, bukit, benda tajam dan lain-lain. Goo ini adalah sejenis bola yang boleh membina jambatan, menara dan lain-lain seperti aku nyatakan tadi. Mungkin korang masih kabur mengenai permainan ini, korang boleh rujuk video promo dan screenshot dibawah.

Video Promo World Of Goo

Please enter the url to a YouTube video.

Screenshot World Of Goo

Muat Turun World Of Goo

Muat Turun World Of Goo via Mediafire

Cara Untuk Bermain World Of Goo

1. Download permainan melalui link diatas

2. Extract file zip tersebut menggunakan aplikasi WinZip, Winrar atau seumpama dengannya.

3. Mulakan bermain dengan menjalankan file WorldOfGoo.exe

Sebaik-baiknya, lakukan shortcut ke mana-mana folder/desktop supaya memudahkan korang.

Ini je la game yang mampu aku main kat laptop aku nie. Grafik kad tak power, tambahan pulak RAM 1GB jerk. Pakai Windows 7 Ultimate SP1 lak tue

Kongsikan Artikel Kami
comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response