Muat Turun Angry Birds Versi Windows & MacOS

Ditulis oleh

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera. Sebenarnya, permainan Angry Birds untuk versi PC dan MacOS ini baru dilancarkan beberapa minggu lepas. Aku pun dah try game nie kira-kira seminggu lalu. Menarik dan payah jugak upenye. Jika korang pernah bermain Angry Birds ini pada telefon bimbit korang atau kawan-kawan, korang mesti tau corak permainan ini.

Untuk versi kali ini, aku akan sharekan versi portable yang tidak memerlukan korang melakukan pemasangan kedalam komputer korang. Aku rasa tak perlu lah aku membebel panjang, cukup la setakat ini. Aku rasa game (Versi Windows) sesuai di mainkan dimana-mana versi Windows.

Screenshots

Muat Turun Angry Birds

Muat Turun Angry Birds Versi Windows

Muat Turun Angry Birds Versi MacOS

Komen

  • Pingback: myebuzz.net

  • citer skang aku takleh main. hahaha…

    paeh Jan 13, 2011 5:37 pm Reply
  • ubuntu boleh main natang ni..haha

    syahrilhafiz Jan 13, 2011 6:05 pm Reply
  • Ada 2-3 orang jugakla kata takleh main kat pc windows diorang, ada error dgn size monitor

    tapi netbook aku ok jer win 7 starter

    Rjuna Jan 13, 2011 6:14 pm Reply
    • masalah tu aku dapat. cilaka betoi

      paeh Jan 13, 2011 6:25 pm Reply
      • owh.. yeke.. nanti aku try check file die.. mane tau boleh fix.. haha :wacky:

        Mr Piratz Jan 13, 2011 7:28 pm Reply
  • dah habis main nih. skrg ni tgh cari new high score plak. Gian sungguh main.. haha

    arynet Jan 13, 2011 6:36 pm Reply
    • pergh.. dah abes dah.. mantap ar bro.. aku jenuh nak abeskan satu level.. haha..

      Mr Piratz Jan 13, 2011 7:28 pm Reply
  • mcm best jer..tp fail dia besar jgk ya..maxis broadband ni lembab sikit nk download

    ariey Jan 13, 2011 7:50 pm Reply
    • ape boleh buat bro.. nanti kalau line aku ok, aku upload kat tempat lain yang boleh resume

      Mr Piratz Jan 13, 2011 8:39 pm Reply
  • versi linux punya takda ke? hehe

    Mohd Isa Jan 13, 2011 9:09 pm Reply
  • xleh maen pon..error ngan saiz..asal?…

    yeop Jan 13, 2011 10:30 pm Reply
    • boleh bagi screenshot?

      Mr Piratz Jan 14, 2011 1:48 am Reply
      • ok…jap….tpi nk bgi camne?….hahaha

        yeop Jan 14, 2011 8:40 pm Reply
        • takpe kot.. dah tau dah error camne… cuba baca komen2 kat bawah… ada user lain post solution…

          Mr Piratz Jan 14, 2011 8:57 pm Reply
  • Yang magic marker tu pon aku x habis main..x reti..hahaha

    ChuyRy Jan 14, 2011 12:11 am Reply
  • kawan aku punya laptop tak dapat main..
    saiz tak sapot.. camane tu??

    Han Jan 14, 2011 2:25 am Reply
  • aku baru lepas episode satu! susah siottt… dahla stress ngan bunyi oink oink tu lagi..haha

    MuJE Jan 14, 2011 3:27 am Reply
  • cara hilangkan error..
    kalau error macam ni..
    “Texture is too large 2048 x 2048, maximum supported is 1024 x 1024″
    -kene update graphic card..

    kalau error macam ni..
    “this app has failed because the application configuration is incorrect, reinstalling the app may fix the problem”
    -install ni http://www.mediafire.com/?ykzlhlm0hdz

    hackster Jan 14, 2011 4:33 am Reply
  • Game kegilaan ramai. Sekarang susah boleh main di Windows :-)

    akubiomed Jan 14, 2011 9:11 am Reply
  • dah install vcredist_x86 tu, tapi tetap kuar error macam nie “this app has failed because the application configuration is incorrect, reinstalling the app may fix the problem”

    Nasz Jan 14, 2011 11:53 am Reply
  • texture 2 large.. 2048×2048.. max. 1024×1024 jerk.. cmne yerk?

    kambeng wer Jan 14, 2011 3:05 pm Reply
  • Pingback: Tweets that mention Muat Turun Angry Birds Versi Windows & MacOS -- Topsy.com

  • kalau error tu..
    tu je solution ye..
    sebab kat web rovio pun tu je solutionnye..
    http://www.rovio.com/index.php?page=angry-birds—frequently-asked-questions-faq#PC

    hackster Jan 14, 2011 6:04 pm Reply
  • linux mint 10 boleh
    masuk tak permainan ini.

    Ali ridha Jan 15, 2011 5:14 pm Reply
    • hurm.. untuk linux seriously aku zero…

      Mr Piratz Jan 15, 2011 6:49 pm Reply
  • semua tengah sibuk main game ni
    oleh itu dengan rasminya aku downlaod dan layan sampai lebam game ni ek tq bro

    wazy Jan 16, 2011 11:50 am Reply
  • waaa…best btl la…tq bro :grin:

    azfizanhaidi Jan 16, 2011 7:05 pm Reply
  • tq bro..best tul main game ni,aku layan dari pagi sampai malam tp x abis2 gak..susah gak erkk..sampai dah gian lak..hahha..apa2 pun layannnnnn…. :smile:

    kliaman Jan 16, 2011 11:31 pm Reply
  • saya dah habis main game ini,,,

    safwan Jan 18, 2011 9:02 am Reply
    • Tahniah.. Sume dah 3 bintang blom?

      Mr Piratz Jan 18, 2011 5:39 pm Reply
      • mestilah belum,,,hehe

        safwan Jan 21, 2011 8:13 am Reply
  • download gak la. tengah bosan gak ni.

    titan Jan 20, 2011 1:13 pm Reply
  • salam piratz
    kenapa bila aku bkak je game ni, tiba2 dia close balik? :confused:

    epul acap Jan 20, 2011 8:57 pm Reply
    • Sila semak comment diatas. Disana ada cara untuk membetulkannya. TQ

      Mr Piratz Jan 20, 2011 9:13 pm Reply
  • apsal xley download..??

    nana Jan 20, 2011 11:15 pm Reply
    • Boleh je.. Cuba try semula…

      Piratz Jan 20, 2011 11:33 pm Reply
  • best gler…aku try game nie kt netbook intel atom slamber bleh maen game nie…thanks bro!!!

    amro Jan 21, 2011 9:15 pm Reply
  • bro,password utk winrar ape?

    pue Jan 29, 2011 6:59 pm Reply
    • sejak bile plak ade password plak ni… hurm…

      Piratz Jan 29, 2011 8:42 pm Reply
  • thanks for this one too

    matahari Feb 4, 2011 2:11 pm Reply
  • File is removed due to copyright claim

    Emmet Feb 19, 2011 7:28 pm Reply
  • apsal xleh main? die tulis file is removed due to copyright claim. de link lain x?

    honeylalala Feb 22, 2011 10:20 pm Reply
  • dah abes sume level aku sental dah…angry bird rio ade x

    ace bullet Apr 2, 2011 9:35 am Reply
  • ade password.. xleh nk extract..

    adam Apr 11, 2011 1:43 pm Reply
  • ha’a, ade pasword… ape pswdnye… nak main ni, sedih!
    huwaaa~ :sad: :nerd: :bored:
    eh, suke la emoticon2 2…
    comel! :beaten:

    zoe@zara Apr 23, 2011 1:07 am Reply
  • Haha!! Thanks for the link!! Best ar game nih!!

    yazidy Jun 2, 2011 7:00 pm Reply
  • tQ beb! tapi yg RIO tu bila tempek http://127.0.0.1/consumeKey/, terus keluar The webpage cannot be found *nanges :nerd: :sweating: :indian:

    Pe4RL Jun 11, 2011 2:07 pm Reply
  • hi
    pls send to me the password of this game(angry bird).for unzip it i need it

    mehdi Jul 23, 2011 12:45 am Reply
  • hi
    pls send to me the password of this game(angry bird).for unzip it i need it

    mehdi Jul 23, 2011 12:45 am Reply
  • cmnerr nk d0wnload niii?? :sad:

    eyma Sep 12, 2011 8:16 pm Reply
    • Download latest version kat sini

      Piratz Sep 12, 2011 8:23 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *