Muat Turun Google Chrome 6 (Stable) Full Offline Installer

Ditulis oleh

Pejam celik dah dua tahun rupanya Browser yang dikeluarkan oleh Google ini. Ia diberi nama Chrome. Dalam masa 2 tahun, pembangunan Google Chrome agak memberi kesan pasa pengeluar pelayar internet seperti Mozilla dan Opera. Dengan hanya mempunyai paparan antara muka yang agak ringkas, mungkin itu salah satu punca mengapa ramai pengguna menggunakan Google Chrome sebagai pelayar utama mereka. Versi Google Chrome ini dikatakan menyokong standart web yang terkini dan mempunyai sokongan pada HTML 5.

“Today, we’re releasing a new stable version of Chrome that is even faster and more streamlined. Chrome is now three times faster than it was two years ago on JavaScript performance. We’ve also been working on simplifying the “chrome” of Chrome. As you can see, we took the already minimalist user interface and stripped it down a bit more to make it easier to use. We combined Chrome’s two menus into one, revisited the location of the buttons, cleaned up the treatment of the URL and the Omnibox, and adjusted the color scheme of the browser to be easier on the eyes…”

~Google Chrome Blog

Ciri Terbaru/Pembaharuan Google Chrome

  • Paparan Antara Muka baru. – Butang Refresh akan hilang semasa halaman sedang di’load’ & butang Go telah dibuang.
  • tiada lagi http:// pada Address Bar.
  • Built In Adobe Flash Player.
  • Menyokong Form Autofill dan Pengurusan Password yang dipertingkatkan.
  • Masa pemasangan Addon dipendekkan.
  • Peningkatan pada kelajuan dan kestabilan

Untuk mendapatkan Google Chrome versi terkini korang perlu memuat turu dari http://www.google.com/chrome. Versi Google Chrome yang terdapat pada halaman belum lagi mempunyai kestabilan yang kukuh. Langkah pemasangan memerlukan korang memuat-turun secara online.




Version:   6.0.472.53
Released: Sept 2, 2010
File size:  19.52 MB

p/s : Link rosak bagitau ye. Aku tak pakai Google Chrome. Just guna sebagai standby Mozilla Firefox.

Komen

  • Pingback: IMCurtain.com

  • Pingback: myebuzz.net

  • best pakai chrome ni..tapi risau crash je.. musang berapi gak jadi pilihan.. hehe

    mrnamie Sep 5, 2010 11:47 am Reply
    • tula.. maybe yang stable baru ok kot.. hehe…
      tapi musang berapi memang pilihan hati..

      p/s : taknak try opera ke?

      Mr Piratz Sep 5, 2010 11:51 am Reply
  • thanks. tengah download. tapi macam mane sekalipun chrome tetap macam gampang.. meskipon aku addict dengan chrome. heran betoi la.

    Kreuger Sep 5, 2010 12:10 pm Reply
    • macam tu plak ea.. pakai halalscape la plak… :P

      Mr Piratz Sep 5, 2010 12:18 pm Reply
    • pkai jela firefox tu man.. kih3

      Anarm Sep 6, 2010 5:13 am Reply
  • sure ke ni stable??
    chrome dari dulu mmg crash.
    tapi best guna sbb lagu dan lancar.

    shafiq Sep 5, 2010 3:42 pm Reply
    • tah.. aku dah pakai version 7.. so yang nie tak pasti…
      tapi google kate stable.. naktau kena la try… :grin:

      Mr Piratz Sep 5, 2010 4:15 pm Reply
  • thanks inform..baru lepas update..aku jarang gune chrome ni bro..firefox je..hu3

    ChuyRy Sep 5, 2010 5:10 pm Reply
  • aku memang peminat crome,simple,cepat loading pun cepat,extension pun byk yg sempoi. :wacky:

    mankuchai Sep 5, 2010 9:27 pm Reply
  • chrome baru ni tak guna lagi..
    otw nak download… :grin:

    syahrilhafiz Sep 6, 2010 1:43 pm Reply
  • musang ekor berapi ttp pilihan utama MM..hehehe

    MM Sep 7, 2010 12:20 pm Reply
  • kawe agi suko godzilla, kuat mace gorilla :D :hippie:

    Pauh Putik Sep 7, 2010 9:17 pm Reply
  • Saya juga ingung mencuba browser chrome ni. Thanks ya :grin:

    hyprobulksms Sep 8, 2010 3:58 am Reply
  • nak test guna chrome tumpang d/l tuan rumah

    sunglasses Sep 9, 2010 7:05 pm Reply
  • antre chrome dgn frefox..bg ko la kn,yg mne lg ok tuk gne??

    hasrul Sep 15, 2010 12:50 am Reply
    • terpulang pada seseorang.. aku suka pakai Mozilla.. ade setengah orang suka pakai chrome…

      kedua2nya bagus…

      Mr Piratz Sep 15, 2010 12:59 am Reply
  • chrome terbaek…i like!!..huhu

    numbness Sep 22, 2010 1:51 am Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *