Huru-Harakan Laman Web/Blog Sambil Bermain Angry Birds & Fruit Ninja

Ditulis oleh

Hari ni tiada entri mengenai telefon pintar ataupun tutorial Windows. Aku kekurangan idea nak tulis. Hari ni aku nak tulis entri santai mengenai satu cara menghilangkan bosan secara online dengan bermain permainan Angry Birds atau Fruit Ninja. Kedua-dua permainan ini tak perlu la aku terangkan cara dan bagaimana ia bermain. Semua orang mesti dah tau kan. Ok la. Aku jumpa benda nie pun bila jalan-jalan baca blog-blog kat luar negara. So, Nokia Argentina nak promosi permainan ni kat kat pengguna Nokia disana, tapi kita di Malaysia masih lagi boleh bermain permainan tersebut.

Cara permainan mudah, corak permainan juga sama & yang membezakannya adalah latar belakang permaian tersebut. Ia menggunakan paparan laman web/blog sebagai latar belakang. Apa yang berlaku pada permainan, juga mempengaruhi kedudukan sususan blog. Macam pelik plak bunyinya. Korang tengok jerk la contoh yang aku dapat snap dibawah.




Cara Untuk Bermain

Dragkan salah satu/kedua-dua icon permainan dibawah ke bahagian toolbar pelayar internet korang. Korang juga boleh menggunakan cara Right Click pada mouse, kemudian Bookmark This Link dan letakkan pada bahagian Bookmark Toolbar.


Bookmark!

[one_third]
Angry Birds
[/one_third] [one_third_last]
Fruit Ninja
[/one_third_last]

Selamat Mencuba!

Sumber : Nokia Argentina

Komen

  • wah, nice…abis blog ko aku musnahkan sambil memotong buah…hehe :indian:

    Mohd Isa Nov 8, 2011 6:25 pm Reply
  • nampak macam menarik..mesti cuba ni

    joev Nov 9, 2011 1:52 am Reply
  • kalau tak suka kat satu2 blog tu bolehlah main game ni kan..hehe

    bardboo Nov 10, 2011 4:11 am Reply
  • hohohoho….beshhhhh…… :grin:

    ejardkethot Nov 10, 2011 10:21 am Reply
  • eh, mcm mana yer ko buat benda alah nih, kongsikan la

    Juan Nov 11, 2011 9:05 pm Reply
    • err… bukan ke kat atas nie aku dah kongsikan…
      ke ko maksudkan macam mane aku buat bookmark tue.. mane aku tau.. bukan aku yang buat.. hihi…

      Mr Piratz Nov 12, 2011 8:16 am Reply
  • tak menjadik nie…adesss right click xde lak tulis bookmark tu…ermmm

    Kazen Dec 15, 2011 1:58 am Reply
  • menarik gk ni

    john Dec 18, 2011 12:45 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *