183 views 9 comments

Huru-Harakan Laman Web/Blog Sambil Bermain Angry Birds & Fruit Ninja

by on Nov 8, 2011
 

Hari ni tiada entri mengenai telefon pintar ataupun tutorial Windows. Aku kekurangan idea nak tulis. Hari ni aku nak tulis entri santai mengenai satu cara menghilangkan bosan secara online dengan bermain permainan Angry Birds atau Fruit Ninja. Kedua-dua permainan ini tak perlu la aku terangkan cara dan bagaimana ia bermain. Semua orang mesti dah tau kan. Ok la. Aku jumpa benda nie pun bila jalan-jalan baca blog-blog kat luar negara. So, Nokia Argentina nak promosi permainan ni kat kat pengguna Nokia disana, tapi kita di Malaysia masih lagi boleh bermain permainan tersebut.

Cara permainan mudah, corak permainan juga sama & yang membezakannya adalah latar belakang permaian tersebut. Ia menggunakan paparan laman web/blog sebagai latar belakang. Apa yang berlaku pada permainan, juga mempengaruhi kedudukan sususan blog. Macam pelik plak bunyinya. Korang tengok jerk la contoh yang aku dapat snap dibawah.




Cara Untuk Bermain

Dragkan salah satu/kedua-dua icon permainan dibawah ke bahagian toolbar pelayar internet korang. Korang juga boleh menggunakan cara Right Click pada mouse, kemudian Bookmark This Link dan letakkan pada bahagian Bookmark Toolbar.


Bookmark!

Angry Birds
Fruit Ninja



Selamat Mencuba!

Sumber : Nokia Argentina

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response