[Infografik] Nokia Lumia 920 VS iPhone 5

Ditulis oleh

Kini ramai yang berkongsi maklumat grafik melalui infografik, mereka membekalkan anda dengan senarai butiran dalam cara yang menyeronokkan dan mudah difahami. Baru-baru ini, halaman Facebook Nokia UK ini hanya mengemaskini status mereka dengan memuat naik gambar dibawah. Ianya satu infografik yang mempamerkan kelebihan Nokia Lumia 920 dengan iPhone 5. Sehingga hari ini, aku masih menantikan tarikh pelancaran kedua-dua peranti tersebut untuk pasaran Malaysia. Jika iPhone 5 telah pun mula dijual di beberapa buah negara pada akhir bulan lepas, tetapi peranti baru Nokia itu masih belum berada dipasaran walaupun ianya telah diperkenalkan lebih awal dari iPhone 5. Mungkin ianya menantikan Microsoft melancar produk terkini mereka iaitu Windows 8 dan Windows Phone 8 yang dikatakan dalam beberapa hari lagi. Walau bagaimanapun, jom kita layan dulu apa yang disajikan oleh pihak Nokia dan apakah kelebihan Nokia Lumia 920 berbanding iPhone 5.

Sebelum ini aku ada berkongsikan mengenai perbandingan antara iPhone 4S dan iPhone 5 serta Samsung Galaxy S3


Macam menarik juga Lumia 920 nie. Harap-harap dapat la try nanti. Maaf la ye. Aku kurang minat iPhone.

Komen

  • Pingback: [Infografik] Nokia Lumia 920 VS iPhone 5 | MrPiratz[dot]Com.

  • Canggih Nokia ni. Sayangnye aku macam baru jugak angkut android baru. Nampak gaya kene tunggu la.

    NoktahHitam Oct 10, 2012 1:40 am Reply
  • nampaknya nokia lumia 920 ini ada byk kelebihan

    lewisdotmy Oct 10, 2012 3:59 am Reply
  • mantap, gila-gila mau lawan. hoho…kan best kalau dorg pakai android sama. :P

    Mohd Isa Oct 11, 2012 6:24 pm Reply
  • saya sememangnya minat produk apple teruatama ipad and iphone tapi bila Nokia akan kuarkan model Lumia 920 yang dikatakan boleh mengatasi iphone 5 jadi saya pun dah rasa gileerrngn Nokia

    azhar Oct 16, 2012 11:03 pm Reply
    • Setiap peranti ada kelebihan masing¬≤.. Dan aku sendiri masih belum sempat mencuba Windows Phone 8.. Hopefully dapat test nanti..

      Mr Piratz Oct 17, 2012 1:13 am Reply
  • Depend kepada user tu sebenarnya. Nokia sedang cuba untuk kembali kepada zaman kegemilangan nampaknya. Zaman nokia N95. hehe. Masu tu sape yang pakai N95 habis power la. hehe. :grin:

    Syed Oct 17, 2012 1:38 am Reply
  • aku pun tak tau kenapa tak minat langsung iPhone.Lumia ni sumpah mengancam cuma dengar citer harga dia mahal gila nanti. :doubtful:

    soleheen Oct 25, 2012 6:58 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *