[Infografik] WordPress Self-Host VS WordPress.Com

Ditulis oleh

Mungkin korang pernah baca artikel aku mengenai “11 sebab mengapa WordPress Self-Host lebih baik dari Blogspot” dan kali ini aku ingin memaparkan satu infografik yang dibuat oleh WPBeginner.Com. Memang WordPress yang dihost sendiri mempunyai banyak kelebihan berbanding WordPress.Com (laman blog yang menggunakan WordPress & diselenggara oleh WordPress). Ada juga kelemahan jika korang menggunakan WordPress Self-Host. Nak tau? Semak infografik dibawah.

Harap bersabar, gambar dibawah mempunyai saiz yang agak besar. Mungkin lambat siap load jika korang pakai sambungan internet yang agak perlahan.

Hari ni aku agak malas skit nak update blog, penat.

Komen

  • Saya pilih Self-Hosted Platform :)

    ProfHariz Jan 5, 2012 10:48 pm Reply
  • pernah ada wordpress.com ingatkan sama cam wordpress.org..nak belajar2 dashboard WP mulanya..jap lagi tak sama.. blogspot lagi best dari wordpress.com ..

    Izwan Jan 5, 2012 10:51 pm Reply
  • terbukti lagi ramai yang suka berbayar berbanding percuma. :)

    titan Jan 6, 2012 12:24 am Reply
  • i choose to make my own version of wordpress #trololol

    ZoOL Jan 6, 2012 8:35 am Reply
  • sedap wordpress ada plugins..tapi at the same time kena fikir pasal security..backdoor blablabla..
    aku dah berapa kali tukar theme n plugins sebab ni..
    haha

    OrangAkaun Jan 6, 2012 12:26 pm Reply
  • Utk menampakkan branding sendiri tu lebih baik guna self hosted blog IMO

    shraqs Jan 12, 2012 9:25 pm Reply
  • kalau nak free, baik amik yg blogspot je..aku pun baru nk belajar2 guna yg self-hosted ni..huhuhu

    Imzan Razin Apr 12, 2012 12:31 am Reply
  • I think self hosted website is the better option. i have my own advance programming and content management system wordpress blog. its nice.

    Practical tutorials Jun 4, 2013 3:00 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *