QIcon Changer – Penukaran Ikon Kini Lebih Mudah

Ditulis oleh

Adakah korang suka menukar paparan ikon desktop kepada yang lebih menarik. Proses penukaran ikon tersebut tidaklah begitu sukar, tetapi ianya memerlukan banyak langkah-langkah yang perlu diikuti. Dan hari ini aku nak memperkenalkan satu aplikasi ringkas yang membolehkan proses penukaran ikon yang menggunakan extension .EXE dan .SCR dengan mudah.

Bergantung pada saiz dan resolusi ikon (.ICO) tersebut. Makin tinggi resolusi, makin bagus dan resolusi cadangan adalah 128X128 atau lebih.

Muat Turun QIcon Changer

Komen

  • bagus software ni.. dulu rajin jugak main tukar2 ikon.. sekarang ni biar macam asal jela..

    Anarm Jul 3, 2012 6:24 pm Reply
  • Software ni boleh tukar satu icon dalam satu masa je ek? Ada feature icon pack ala-ala Icon Packager tak?

    Fadzmie Jul 3, 2012 6:59 pm Reply
    • Maksud ko cam ni ke? 12 Windows 7 Iconpack

      Mr Piratz Jul 3, 2012 7:05 pm Reply
      • Nais. Aku memang tengah pakai Flurry iconpack tu, tapi terpaksa install guna Icon Packager. Rasa macam nak tukar iconpack lain pula. Haha.

        Fadzmie Jul 3, 2012 7:38 pm Reply
        • Aku dulu pakai flurry gak.. sekarang cuba iconpack lain plak.. hehe…

          Mr Piratz Jul 4, 2012 12:53 am Reply
  • ya cun cun, aku guna windows lani, ok sangat nak tweak balik dekstop ni. hehe

    syahrilhafiz Jul 17, 2012 2:13 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *