186 views 10 comments

[Tips] Keyboard Shortcut Di Facebook

by on Jan 17, 2011
 

Tak lama dahulu, aku pernah keluarkan entri mengenai 127 Keyboard Shortcut Key untuk korang gunakan kat Windows. Dan hari ni aku akan membongkar keyboard shortcut key yang korang boleh gunakan semasa melayari laman web Facebook. Kalau ada lagi orang yang belom kenal Facebook, aku tak tau la. Oklah. Tak payah la aku membebel panjang. Entri kali ni pendek je. Jemputla cuba keyboard shortcut key dibawah. Diulang, hanya untuk Facebook.

  • Alt+1: Pergi ke Home
  • Alt+2: Pergi ke Wall tab
  • Alt+3: Lihat senarai Friends Requests
  • Alt+4: Lihat senarai Message yang diterima
  • Alt+5: Lihat senarai Notification
  • Alt+6: Pergi ke halaman account setting.
  • Alt+7: Pergi ke account privacy configuration.
  • Alt+8: Facebook fans group
  • Alt+9: Facebook’s Statement of Rights and Responsibilities
  • Alt+0: Facebook Help Center
  • Alt+m: Tulis message baru
  • Alt+?: Cursor di Search Box

Keyboard shortcut diatas hanyalah untuk pengguna Internet Explorer dan Google Chrome sahaja. Jika korang pengguna Mozilla Firefox sila tambah kekunci Shift. Contoh : Shift+Alt+M.

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response