WinX DVD Ripper – DVD Ripper Terpantas & Percuma

Ditulis oleh

Dah lama tak tulis kemaskini blog dengan perisian Windows. Dan hari ini aku ingin memperkenalkan satu aplikasi baru sahaja dilancarkan oleh Digiarty Software (WinXDVD). Syarikat ini menumpukan kepada pembangunan perisian yang berasaskan multimedia. Banyak perisian yang dikeluarkan oleh mereka termasuk DVD Authoring, DVD/Video Player, Video Format Transcoder, Blu-ray DVD Clone/Copy software dan Air Playit (iPhone iPad Video Streaming.

Perisian yang aku ingin memperkenalkan kepada korang semua adalah WinX DVD Ripper. Perisian ini adalah perisian percuma dan boleh dimuat turun secara terus. Antara ciri-ciri yang terdapat didalam perisian WinX DVD Ripper adalah ;
[bullets type=”black”]

  • Mampu melakukan rip keatas DVD kepada format MP4, WMV, MPEG, MOV, FLV, H.264 tanpa mengurangkan kualiti.
  • Convert dan rip DVD to iPhone, iPod, Apple TV, PSP, Zune and Zen
  • Extract DVD audio kepada mp3
  • Melakukan screenshot yang boleh disimpan menggunakan format .bmp & .PNG
  • 100% percuma dan bebas dari ancaman virus.
  • Mudah digunakan. Hanya 3 klik diperlukan.

[/bullets] [one_third]Input DVD Formats:

DVD 5, DVD 9, DVD ROM, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW

Output File Formats:

General Videos:

MP4, MPEG, H.264, WMV, FLV, MOV

Devices:

iPod, iPhone, Apple TV, PSP, Zune, Zen

Other:

MP3, JPEG, BMP[/one_third] [one_third_last]System Requirements:

Operation System:

Microsoft® Windows 98, NT, 2000, 2003, XP, Vista (32 & 64 bit), Windows 7 (32 & 64 bit)

Processor:

1GHz Intel/AMD processor or above

RAM:

256MB RAM (512MB or above recommended)

Free Hard Disk:

100MB space for installation

Graphic Card:

256MB RAM (512MB or above recommended)

Others:

DVD-ROM drive

[/one_third_last]

Paparan Antaramuka WinX DVD Ripper

Muat Turun WinX DVD Ripper

Muat Turun WinX DVD Ripper – 11.76MB

Maklumat lanjut, sila ke laman WinX DVD Ripper

WinX Giveaway

Aku mempunyai 10 lesen WinX DVD Copy Pro untuk diberi kepada 10 pembaca bertuah blog MrPiratz.Com. Caranya mudah, tinggalkan komen korang pada ruangan di bawah. Nama pemenang akan dipilih secara random dan akan diumumkan pada halaman Facebook blog ini pada 1 November 2011. http://fb.me/mrpiratzdotcom.

Sekian sahaja entri kali ini. Pastikan komen korang tue menunjukkan diri tue matang yerk. Tak payah la letak icon berderet-deret.

Komen

  • tak pernah kenal / tak pernah guna pun WinX DVD Ripper cam mana tu bro..hehehheh :tongue:

    mohd syahril bin kiplih Oct 26, 2011 10:15 pm Reply
  • tak pernah guna / tak pernah tahu pun WinX DVD Ripper ni..camna tu bro..

    mohd syahril bin kiplih Oct 26, 2011 10:19 pm Reply
    • software ni tuk ko backup movie dari dvd ke dalam komputer…

      Mr Piratz Oct 26, 2011 10:29 pm Reply
  • ini yg aku cari selama ini, maklumlah. dah tak larat nak simpan dvd banyak2. thanks bro. nnt wat la tutorial nak rip pakai benda alah ni plak. hehe :smile:

    Mohd Isa Oct 26, 2011 10:29 pm Reply
    • aku tak dvd cerita… :(

      Mr Piratz Oct 26, 2011 10:30 pm Reply
      • haha, sblm aku rajin mendownload. aku rajin beli dvd jerk. sekali beli mesti lebih dari 2 keping. layan abis. :singer:

        Mohd Isa Oct 26, 2011 10:33 pm Reply
  • xpernah guna jgk sebab xda dvd nak rip lg pon xtwu sgt gunanya..tp lepas nie mngkin boleh strt beli dvd nk try software nie. :grin:

    aminto Oct 26, 2011 10:42 pm Reply
  • saya suka mrpiratz kerana ia memberikan banyak info2 yg menarik dan berguna untuk para pembaca…… dan juga memberikan kepada pembaca antivirus2 percuma serta software2 yg bermanfaat…….. :singer: :singer: :singer:

    hasbullah Oct 26, 2011 11:09 pm Reply
  • mr piratz adalah sebuah blog yg bermanfaat kpd2 pembaca blog ini. ia memberikan bnyak tips2 yg berguna untuk mlajukan pc serta software2 yg berguna untuk komputer terutama windoes, diharapkan blog mr piratz trus dpat memberikan info yg lbih berguna di masa akan dtg.

    hasbullah Oct 26, 2011 11:13 pm Reply
  • selalu gak nak backup muvee dari dvd tapi software yang dicuba tak pernah menjadik..harap2 ni berkesan..amin..=]

    Bulan Terkenal Oct 27, 2011 12:07 am Reply
  • Belum sampai 10 orang nih… Masih sempat lagi, kira first come first serve basis la Encik Piratz… haha…

    Ok, saya selaku peminat IT mengsyorkan anda semua mengunjungi blog http://www.Mr.Piratz.com dan sila klik LIKE pada Facebook http://www.facebook.com/mrpiratzdotcom untuk mengetahi sebarang perkembangan dunia IT terkini.

    Saya juga berharap saya dipilih untuk memenangi WinX DVD Ripper kerana sebagai seorang peminat IT dan KAKI RIP, WinX DVD banyak membantu.

    :frozen:

    Jack The Movie Ripper Oct 27, 2011 12:53 am Reply
  • menarik… mesti cuba…

    niktkmlk Oct 27, 2011 2:26 am Reply
  • HMmmMmm.. bila aku dengar perkataan “fastest” + “dvd burner/ripper atau seangkatan” mmg x ngam.. sebabnya, dvd tak tahan lama bila burn dlm fastest mode, plg sesuai medium speed je utk elakkan premature “cyclic redundancy error”..

    Jangan sesekali burn DVD/CD guna fastest setting sbb biasanya DVD/CD korang tak kan tahan lama..

    ZoOL Oct 27, 2011 6:43 am Reply
    • Macammana nak tahu kalau cd/dvd tu fastest burn????

      syahrilhafiz Oct 27, 2011 8:41 am Reply
      • tgok kat setting sblm burn.. nak slamat, gna speed burn below than 8x especially kalo nak burn cd Windows..

        ZoOL Oct 27, 2011 1:06 pm Reply
  • Kemas dow blog ko view guna fon…apasal aku tengok yg lain guna wp touch tak sama dgn ko…keke lari tajuk pulak..
    Aku nak satu!! Meeoww

    syahrilhafiz Oct 27, 2011 8:39 am Reply
  • Thanks Mr. Piratz

    Mehmed Shah Oct 27, 2011 9:52 am Reply
    • Lah x sangka aku dpt
      Hahaha
      Ucap thanks je
      Tp batu td buka e-mail kata aku menang

      Mehmed Shah May 26, 2012 11:34 pm Reply
  • huh!!lama betul x post software,
    entry yg menarik….
    gd job Mr. Piratz

    airiel125 Oct 27, 2011 8:28 pm Reply
  • saya selaku peminat http://www.mr.piratz.com mengucapkan slamat maju jaya dlm hidup dan semoga blog http://www.mr.piratz.com/ trus memberikan info2 yg mnarik lgi berguna kpd para pembaca http://www.mr.piratz.com/ dn semoga blog http://www.mr.piratz.com/ dpat trus menulis tntang cra2 utk mnjaga pc dn juga software2 yg brguna di blog http://www.mr.piratz.com/ ini dn jngan lupa utk like facebook mrpiratz di http://www.facebook.com/mrpiratzdotcom :singer:

    hasbullah Oct 27, 2011 10:47 pm Reply
  • sya mengharapkan blog mrpiratz trus dpat memberikan info2 yg mnarik dan dpat memberikan tips2 yg berguna utk menjaga pc2 pembaca. smoga blog mrpiratz trus dpat menulis info2 yg berguna dan sarat dgn ilmu2 yg berguna dan jgn lupa untul facebook mrpiratz di http://www.facebook.com/mrpiratzdotcom :singer:

    hasbullah Oct 27, 2011 10:52 pm Reply
  • :amazed: untuk komen hasbullah

    Synyster Gates Oct 28, 2011 12:13 am Reply
  • wow…lesen WinX DVD Copy Pro ni kalau beli brapa….?????
    untung la spe bace blog ni…haha
    :grin:

    wan Oct 28, 2011 12:47 am Reply
  • selalu gak copy dvd tp scr manual la.. menarik software nie

    Nazrul Hazwan Oct 28, 2011 12:53 am Reply
  • Saya mengharapkan Tuah kemenangan berpihak pada saya..
    Amin.. :wacky: :wacky:

    Haruto Oct 28, 2011 6:35 pm Reply
  • aigo ak dah terlambat ah nie tuk dpatkan adiah nie sob3 :cry:

    Kazen Nov 5, 2011 5:06 pm Reply
  • aku dah install, tp malangnya aku nyer dvd drive plak bermasalah. xleh play dvd movie. siut jerk.

    Mohd Isa Nov 7, 2011 9:08 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *